Последното състезание от купата за туристически автомобили WTCR ще бъде само началото на невероятна автомобилна сутрин в ефира на Евроспорт. В 6 сутринта ще бъде показан старта от поредния кръг в Световния шампионат за издържливост – шестте часа на Шанхай. В 6:15 картината ще пренесе зрителите в Макао, където за четвърта поредна година ще се проведе Световната GT купа. Сред участниците ще бъдат пилоти със заводски версии на Mercedes, Porsche, Audi, BMW и Nissan.
След финала на тази 60-минутна надпревара отново ще се съсредоточим върху борбата между Toyota и останалите в Шанхай, като отново Фернандо Алонсо би трябвало да бъде в центъра на вниманието.
В 9:30 стартира и гвоздеят на програмата – Гран При на Макао е едно от най-традиционните и ипрочути автомобилни състезания на планетата, а тази година сред участниците ще бъде и Мик Шумахер – син на легендарния пилот от Формула 1. Айртон Сена, Михаел Шумахер и Дейвид Култард са само някои от пилотите, които са печелили тази надпревара, която е за болиди от Формула 3. А за десерт ще остане и финала на битката за издържливост в Шанхай.