Започва Световната Купа по Ски. Тази събота и неделя, в Зьолден, ще бъдат проведени първите два старта от календара. Този сезон ще съдържа общо 74 състезания, по 37-ем за двата пола. Световната Купа ще бъде прекъсната през Февруари за Зимните Олимпийски Игри в Пекин (4-20.02.2022г.). Финалите на Световната Купа са в Куршевел и Мерибел в средата на Март. Очаква ни шеметно пътешествие в Европа, Азия и Северна Америка. След година отсъствие, състезанията в САЩ и Канада се завръщат в календара. Това увеличава броя на дестинациите до 18 при мъжете и 20 при жените.
През миналия сезон Алекси Пинтурo и Петра Влхова спечелиха световните купи и тази година отново са основните фаворити за големия кристал. Одермат, Килде, Шварц и Крихмайер са само част от претендентите, а при жените всички очакват с нетърпение представянето на Микаела Шифрин, която тренира усилено скоростни дисциплини през последните няколко месеца. Българските почитатели на ски спорта нямат търпение да видят Алберт Попов, който завърши в топ 30 в класирането в слалома и е амбициран да продължи възхода си.
Ски-Алпийски Дисциплини
Световното по ски започва в Доломитите
07/02/2021 AT 14:18
Първият старт по традиция е в австрийския курорт Зьолден. Глетчерът Ретенбах позволява провеждането на състезание в края на Октомври, а трасето има славата на най-трудното в гигантския слалом. Страховитият леден пад достига 68% наклон и само най-добрите могат да си позволят агресивна линия. 1200 метра, дължина на трасето, което оставя скиорите без дъх, а вятърът и мъглата често играят основно роля в надпреварата, чиито старт е разположен а повече от 3000м надморска височина. Миналата година организаторите не допуснаха публика, но този уикенда ще има поне 5000 зрители, които ще очакват скиорите във финалната зона. Очаква ни дълъг сезон със Световната Купа по Ски и Зимните Олимпийски Игри, които ще намерят пълно покритие в програмите и интернет платформите на Евроспорт.
Ски-Алпийски Дисциплини
Микаела Шифрин се завръща в Леви
20/11/2020 AT 17:04
Ски-Алпийски Дисциплини
Мъжете стартират днес в Зьолден
17/10/2020 AT 16:59