Поставяме началото на сезона в най-екстремната дисциплина тази събота, в канадския курорт Лейк Луис.
Миналата година Макс Франц грабна победата, а сезонът беше много оспорван, като петима състезатели спечелиха отделните стартове. Единственият, който грабна повече от една победа беше Доминик Парис. Италианецът избухна във втората половина на сезона, като спечели 4 от последните 5 старта. Въпреки това завърши на второ място в класирането. Само на 20 точки зад Фойц, който освен победата в Бивър Крийк, записа още пет подиума - повече от всеки друг.
Тази година битката обещава да бъде величествена. Освен на Макс Франц, Австрия ще разчита и на Винсент Крихмайер. През 2018, Винс удари всички в Кицбюел и този сезон иска повече от третото място, на което завърши в миналия.
Ски-Алпийски Дисциплини
Световната купа по ски-алписйки дисциплини започва с гигантски слалом в Зьолден
22/10/2021 AT 15:26
Без Аксел Лунд Свиндал, Норвегия ще разчита на световния шампион в дисциплината Шетил Йенсруд. През миналата година Йенсруд спечели Супер Г в Лейк Луис, а пистата много пасва на стила му.
Александър Килде също е в списъка. Абсолютно завършен скиор, норвежецът беше четвърти в класирането за малката световна купа в дисциплината, а по време на сезона спечели спускането във Вал Гардена.
Добрата новина е завръщането на Мануел Осборн Паради, който е последният канадец, качвал се на подиума в Лейк Луис. Направи го през 2014. След общо 9 операции, 13 пирона в левия крак и 10ет месеца възстановяване, смелият канадец се връща на пистата, на която падна зловещо точно преди една година!
Спускането от Лейк Луис можете да гледате в ефира на Евроспорт 1 в събота от 21:00 часа!
Ски-Алпийски Дисциплини
Световното по ски започва в Доломитите
07/02/2021 AT 14:18
Ски-Алпийски Дисциплини
Микаела Шифрин се завръща в Леви
20/11/2020 AT 17:04