След зашеметяващия старт на сезона и победата на 17 годишната Алис Робинсън, всички са притаили дъх. Битката за малката световна купа в гигантския слалом при жените се подновява на територията на САЩ. През уикенда сме в Килингтън, щата Върмонт, за гигантски слалом и слалом. В събота е гигантския.
Килингтън е домакин на стартове в световната купа от 2016г. По традиция състезанията са отлично посетени и привличат над 40 000 зрители около трасето.
Миналата година Федерика Бриньоне спечели гигантския, докато Шифрин триумфира в слалома. Американката има три победи в зимния център, в който израстна като скиор. Шифрин е виден представител на акaдемията Бърк Маунтин във Върмонт. И трите й победи на пистата Суперстар обаче са в слалома. В гигантския, американката има само един подиум, 2-ро място през Ноември 2017, когато спечели Ребензбург. Ето и подиумите през годините:
Ски-Алпийски Дисциплини
Световното по ски започва в Доломитите
07/02/2021 AT 14:18
ГС 2016 1. Уорли 2. Льосет 3. Годжа
ГС 2017 1. Ребензбург 2. Шифрин 3. Мьолг
ГС 2018 1. Бриньоне 2. Мовинкел 3. Брюнер
Добрите новини са свързани със завръщането на Ана Файт. Австрийката е готова да запише първия си старт през сезона, след възстановяване от поредната контузия на коляното.
Алис Робинсън също е в Килингтън. Тийнейджърката от Нова Зеландия страдаше от натъртена костица и първоначлно не трябваше да пътува до Върмонт. Бързите темпове на възстановяване й позволиха да се присъедини към белия керван в САЩ. Екипът й, воден от опитния Крис Найт, ще реши в последния момент дали да участва.
За съжаление тази година няма да видим Раг Мовинкел. По време на тренировка в Норвегия миналата седмица, сребърната олимпийска медалистка в гигантския слалом и спускането е получила ново разкъсване на коленни връзки. Мовинкел ще пропусне целия сезон.
След триумфа в Леви, Шифрин има 61 победи за СК. Тя е само на един успех след Анемари Мьозер Прьол (62) по победи в историята на женските ски. Лидер е Линдзи Вон с 82.
Евроспорт ще излъчи първия манш на запис от 19:20, а втория на живо от 19:50 в събота, 30 номерви.
Ски-Алпийски Дисциплини
Микаела Шифрин се завръща в Леви
20/11/2020 AT 17:04
Ски-Алпийски Дисциплини
Мъжете стартират днес в Зьолден
17/10/2020 AT 16:59