Преди 7 години Пекин бе домакин на олимпийските игри и тогава започна невероятната серия от глобални титли в спринта на Юсейн Болт. В последните два сезона обаче Светкавицата има епизодични и неубедителни изяви, страда от травми и е далеч от най-бързите на планетата. В същото време олимпийският и световен шампион отпреди десетилетие Джъстин Гатлин няма загуба на 100 и 200 м и е амбициран да се върне на трона. Най-голямата ингрига на световното ще бъде точно в спринта – дали приказката за Болт ще свърши там където започна?
Този сезон тройният скок при мъжете спечели вниманието на феновете с дуелите между Педро Пабло Пичардо (Куба) и Крисчън Тейлър (САЩ), които станаха съответно четвъртият и петият атлет в историята над 18 м. Кулминацията на тяхното съперничество ще бъде в Пекин, но там се очаква да продължи и двубоя в скока на височина между Мутаз Баршим (Кат) и Богдан Бондаренко (Укр). И в двете дисциплини световните рекорди са от 20-ина години, но може да паднат точно в Китай.
Лека Атлетика
Третата спирка на Световния атлетически тур в зала пряко по Евроспорт
03/02/2020 AT 14:21
Благодарение на отличните изяви на Габриела Петрова, европейската вицешампионка в тройния скок в зала, България отново мечтае за медал от първенство на планетата. Габи продължи силните си изяви и на открито и е №3 в световната ранглиста с 14.64, а при по-силен попътен вятър дори достигна 14.85.
Лека Атлетика
Европейското отборно първенство по лека атлетика в ефира на Евроспорт
08/08/2019 AT 08:13
Лека Атлетика
Девет българи на европейското до 20 години
17/07/2019 AT 21:05