Маестрото все още не може да се възстанови, а според  Родни Ийд той никога няма да бъде същия футболист. Контузията на Аблет не е единствена, а самочувствието в тима е ниско, заради продължаващата серия от загуби. Миналата седмица Сънс се върнаха от Пърт след поражание от Уест коуст.
Колингууд стартираха обещаващо през първите седмици на шампионата, но трябва да се върнат към победите след шокиращото поражение от Ричмънд миналата неделя. Ако желанието им да играят финал е сериозно, то ги задължава да спечелят предстоящия двубой.
Голд спечели двубоя срещу „свраките“ през 2014-а само с пет точки разлика, но доминира притежанието на топката с 378 срещу 332. Харли Бенел се отличи с 31, а Дейвид Суолоу, Дани Стенли и Джаръд Харброу добавиха 26. Отборът им ще се нуждае поне от същите цифри, за да разчита на победа срещу тежък съперник.
Australian Football
Големият финал на АФЛ
30/09/2016 AT 12:48
Двата отбора играят впечатляващо в ключовите борби през сезона. Колингууд са първи в това отношение с  148, 7 средно двубой, а “сънс“ – втори с 144, 7. Очаква се брутална битка за всяка топка, която да доведе до много „накъсан“ мач. Голямата разлика може да дойде във въздушните сблъсъци, където разликата е огрома в полза на „свравките“, а техният главен предводител във въздуха е Травис Клоукс с 19 марка средно на мач.
Едно от големите затруднения на Сънс през сезона е играта пред собствената им публика. Те загубиха два от общо три двубоя, докато Колингууд има шест победи от осем мача в Голд коуст. Има и добра новина за феновете на Коуст – отборът е първи в статистиката за „изчиствания“ с 44,4 на мач, а „свраките“ са едва 11-и с 38,1.
Australian Football
Сидни срещу Аделаида в мач на оцеляване
16/09/2016 AT 23:41
Australian Football
АФЛ се завръща!
09/09/2016 AT 06:42