Този уикенд в ефира на Евроспорт стартира новият сезон по биатлон. Световната купа започва традиционно в шведския зимен център Йостерсунд със спринтовата и смесена щафета. Откриващият кръг продължава и в първата седмица на декември със спринтове и индивидуално.
До края на календарната година керванът ще мине през Хохфилцен (Авс) и Анси (Фра). Втората порция кръгове през януари са отделени на Оберхоф (Гер), Руполдинг (Гер) и Поклюка (Сло). От традиционното трио зимни центрове, които са домакини на януарските кръгове отсъства Антхолц Антерселва в Италия, където ще се проведе световното първенство от 13.02 до 23.02. Световната купа ще завърши през март със стартове в Нове Место (Чех), Контиолахти (Фин) и Осло Холменколен (Нор).
Българският отбор при мъжете ще разчита отново на стожерите си Владимир Илиев и Красимир Анев веднага след една от най-успешните години за мъжкия ни биатлон и сребърния медал на Илиев от световното първенство в Йостерсунд.
Biathlon
Двадесет години по-късно
10/02/2021 AT 09:29
Мястото на планетарния шампионат пасва на българите, заради голямата надморска височина, което ни зарежда с позитивни мисли за средата на февруари следващата година.
В женския ни състав ще има подмладяване. Емилия Йорданова се отказа от професионалния спорт, а Десислава Стоянова е бременна, което ще даде шанс на младите ни надежда Даниела Кадева и Мария Тодорова да почувстват интензитетата на елитния биатлон.
От големия спорт изненадващо се отказа и Лаура Далмайер. Едва на 25 години германката последва примера на Магдалена Нойнер и спря рано с биатлона. Това ще направи немския тим непрадсказуем както и борбата за кристалния глобус. Най-големи шансове за него имат италианките Доротея Вирер и Лиза Витоци.
При мъжете големият въпрос е дали Мартен Фуркад ще съуме да върне формата си и дали Йоханес Тингнес Бьо ще продължи доминацията от миналия сезон.
Сезонът от световната купа започва на 30.11. от 14:00 по Евроспорт 1, а през него ще може да слушате познатите гласове на Ива Шкодрева, Асен Спиридонов и Ангел Искрев.
Biathlon
Начало на един по-различен сезон за Световната купа по биатлон
28/11/2020 AT 08:47
Biathlon
Световното първенство по биатлон се завръща в Йостерсунд
04/03/2019 AT 16:28