Дългото чакане най-после приключи и зимният парк на Евроспорт ще влезе в действие с пълна сила. Със спринт в класически стил, в събота ще започне сезонът в световната купа по ски бягане. Настоящият носител на кристалния глобус Йоханес Клаебо имаше отлична лятна подготовка и отново ще бъде фаворит за спечелване на победи, докато суперзвездата Петер Нортхуг се завърна в националния отбор, но има огромни проблеми с формата си. Харизматичният норвежец обяви, че ако не се почувства по-добре и не започне да демонстрира по-големи възможности от настоящите до средата на декември, вероятно ще сложи край на кариерата си.
Очаква се норвежкият отбор отново да бъде най-силен, а големият въпрос е дали шведите ще излязат от кризата в която започнаха да изпадат миналия сезон. Първата голяма битка ще се проведе малко след празниците – Тур дьо ски започва със спринт на 29 декември и индивидуално на 30-и в Тоблах, а другите етапи ще бъдат във Вал Мустер, Оберсдорф и Вал ди Фиеме.
Гвоздеят на програмата ще бъде световното първенство в Рамзау, което ще започне на 20 февруари и ще приключи на връх националния празник на България, трети март. Седмица по-късно ще се проведат традиционните 50 км в Осло, а сезонът ще завърши с традиционния минитур във Фалун.
Ски-Бягане
Магията на ски бягането завладява Евроспорт
25/11/2020 AT 20:40
Почти всички състезания от световната купа и световното първенство ще бъдат излъчени на живо в ефира на Евроспорт 1 и Евроспорт 2, а абсолютно всяка надпревара може да бъде видяна директно и в архив в платформата Eurosport Player.
Ски-Бягане
Тур дьо ски дава старт на същинската част от световната купа по ски бягане
27/12/2018 AT 09:52