Зимният парк официално започва тази седмица с началото на всички бели спортове, които традиционно намират място в програмата на Евроспорт. В петък е старта на сезона по ски бягане с първия кръг в Куусамо, Финландия. Световната купа ще се състои от общо 62 състезания - 16 дистанционни и 12 спринта, заедно с две щафети и два спринта.
Шестнадесетото издание на Тур Дьо Ски ще се проведе от 28 декември до 4 януари, а във Фалун след Олимпийските игри ще се проведат първите издания на дисциплините смесена щафета и смесен отборен спринт.
Основната промяна в правилника за предстоящия сезон касае спринта - за първи път в квалификацията ще се раздават точки, като победителят ще получи 15 пункта, а всички в топ 10 ще получат точки за генералното класиране. В отборния спринт вече първите четири отбора от всеки полуфинал ще продължават към финала, заедно с двата губещи отбора, които са с най-добрите времена.
Ски-Бягане
Магията на ски бягането завладява Евроспорт
25/11/2020 AT 20:40
Наградният фонд се увеличава до 45 500 швейцарски франка на състезание, като победителят ще получава по 12 500 франка.
Александър Болшунов спечели големия кристален глобус през миналия сезон и през настоящия ще трябва да удържи на атаките на норвежците, водени от Йоханес Клаебо. Настояща шампионка при жените е Джесика Дигинс, а след като през предишната кампания Норвегия и Швеция пропуснаха много състезания, този път очакваме пълно тяхно участие, което означава, че Терезе Йохауг отново ще стартира стс статут на топ фаворит.
Ски-Бягане
Тур дьо ски дава старт на същинската част от световната купа по ски бягане
27/12/2018 AT 09:52
Ски-Бягане
Световната купа по ски бягане се завръща по Евроспорт
22/11/2018 AT 10:36