Eurosport

Олимпийско съзвездие ще озари колодрума в Глазгоу

Олимпийско съзвездие ще озари колодрума в Глазгоу

The 02/08/2018 at 10:12Updated The 02/08/2018 at 11:12

Всяка секунда от европейския шампионат по колоездене на писта ще бъде в ефира на Евроспорт

Европейското първенство по колоездене на писта (2-7 август) ще събере съзвездие от олимпийски и световни шампиони на колодрума в Глазгоу. Отборът на Великобритания ще присъства в пълното си величие, воденот 6-кратният златен олимпийски медалист Джейсън Кени и неговата очарователна и не по-малко успешна съпруга Лаура Кени. В силните британски дисциплини– спринт, отборен спринт и отборно преследване, ще видим в действие доказани имена като Ед Кланси, Стивън Бърк и Филип Хайндс, редом до звездите на новото поколение Чарли Танфийлд и Киан Емади. Дамският отбор е не по-малко внушителен с присъствието на Кейти Арчибалд и Елинор Баркър.

В Глазгоу един от най-универсалните колоездачи в света– Елиа Вивиани ще покаже таланта си в пълната мублясък. Олимпийският шампион от Рио ще участва на пистата в колонната си дисциплина– омниум, след което ще води италианския тим и в общия старт на шосе.

Холандката Кирстен Вилд, която обра три златни и един сребърен медал на световното първенство през март също ще присъства в търсене на нови отличия. Освен нея в спринтовите дисциплини при дамите ще се изявяват също Елис Лихтле (Хол), Мириам Велте (Гер) и Ники Дегренделе (Бел).

Програмата в Глазгоу включва по11 дисциплини за мъже и жени, включително и такива, които се провеждат само на европейски шампионите след като отпаднаха от програмата на световните първенство. Програмата започва с квалификации в отборното преследване в четвъртък вечерта, а в петък ще станат ясни и първите медалисти.

Верен на своята политика, световният посланник на колоезденето - Евроспорт ще излъчи европейското първенство на писта от първата до последната минута с преки включвания по Евроспорт 1 и Евроспорт 2.