Европейското първенство по колоездене на писта (2-7 август) ще събере съзвездие от олимпийски и световни шампиони на колодрума в Глазгоу. Отборът на Великобритания ще присъства в пълното си величие, воденот 6-кратният златен олимпийски медалист Джейсън Кени и неговата очарователна и не по-малко успешна съпруга Лаура Кени. В силните британски дисциплини– спринт, отборен спринт и отборно преследване, ще видим в действие доказани имена като Ед Кланси, Стивън Бърк и Филип Хайндс, редом до звездите на новото поколение Чарли Танфийлд и Киан Емади. Дамският отбор е не по-малко внушителен с присъствието на Кейти Арчибалд и Елинор Баркър.
В Глазгоу един от най-универсалните колоездачи в света– Елиа Вивиани ще покаже таланта си в пълната мублясък. Олимпийският шампион от Рио ще участва на пистата в колонната си дисциплина– омниум, след което ще води италианския тим и в общия старт на шосе.
Холандката Кирстен Вилд, която обра три златни и един сребърен медал на световното първенство през март също ще присъства в търсене на нови отличия. Освен нея в спринтовите дисциплини при дамите ще се изявяват също Елис Лихтле (Хол), Мириам Велте (Гер) и Ники Дегренделе (Бел).
Cycling - Track
Колоездене от Колодрума в Пловдив на живо по Евроспорт 1
11/11/2020 AT 09:42
Програмата в Глазгоу включва по11 дисциплини за мъже и жени, включително и такива, които се провеждат само на европейски шампионите след като отпаднаха от програмата на световните първенство. Програмата започва с квалификации в отборното преследване в четвъртък вечерта, а в петък ще станат ясни и първите медалисти.
Верен на своята политика, световният посланник на колоезденето - Евроспорт ще излъчи европейското първенство на писта от първата до последната минута с преки включвания по Евроспорт 1 и Евроспорт 2.
Cycling - Track
Сезонът в пистовото колоездене кулминира с шампионата на планетата
25/02/2019 AT 12:54
Cycling - Track
"Шест дни на Амстердам"
07/12/2016 AT 15:04