Eurosport

Герайнт Томас и Примож Роглич ще премерят сили в Обиколката на Романдия

Герайнт Томас и Примож Роглич ще премерят сили в Обиколката на Романдия

The 29/04/2019 at 11:31Updated The 29/04/2019 at 12:36

През настоящата седмица Евроспорт ще излъчи две многоетапни състезания - обиколките на Романдия и Йоркшир

Герайнт Томас и Примож Рогличса двете лица от афиша на Обиколката на Романдия, която Евроспорт ще излъчи в преки предавания от 30 април до 5 май. Уелсецът ще използва надпреварата като поредна фаза от подготовката за защита на Жълтата фланелка през юли. Резултатите му от началото на сезона не са впечатляващи, но е време спортната му форма да започне да се вдига, а едно призово класиране няма да навреди на самочувствието му. Роглич се намира в коренно различна ситуация. След като спечели и двете си състезания през 2019 г. (Обиколка на ОАЕ и Тирено– Адриатико), той се оттегли на дълъг тренировъчен лагер и тази седмица ще иска да провери какви са резултатите от него. Словенецът се е прицелил в Розовата фланелка и ще използва Обиколката на Романдия като генералната му репетиция преди старта на Джирото.

Трасето подхожда и на двамата големи претенденти тъй като в рамките на 6 състезателни дни ще има пролог, три полупланински етапа, един етап с голямо изкачване на финала и индивидуално бягане по часовник с дължина 16,9 км.

В стартовия списък личат също бившия световен шампион Руи Коща, изгряващата звезда Даниел Фелипе Мартинес и победителят в Романдия от 2015-та Илнур Закарин. Елиа Вивиани и Сам Бенет ще си оспорват спринтьорските финали, а Виктор Кампенертс се завръща на шосето 2 седмици след като счупи световния рекорд за едночасова издържливост.

Успоредно с Обкилоката на Романдия ще се проведе и Обиколката на Йоркшир, която тази година фокусира вниманието по няколко различни причини. От една страна това ще бъде генерална репетиция преди световното първенство през септември, а от друга, в Йоркшир ще видим за първи път и новите екипи на Инеос, както вече ще се нарича отбора на Скай след смяната на основния му спонсор.

Може да проследите на живо всички етапи от Обиколаката на Романдия, Обиколката на Йоркшир, както и полукласиката „Гран При на Франкфурт” в преките предавания на Евроспорт1, Евроспорт 2 и на on-line платформата Eurosport Player.