Eurosport

Новият облик на Тирено – Адриатико ще разгорещи още повече битката за тризъбеца през 2019

Новият облик  на Тирено – Адриатико ще разгорещи още повече битката за тризъбеца през 2019

The 11/03/2019 at 12:19Updated The 11/03/2019 at 13:21

Четири от етапите ще получат тричасово директно отразяване

Едноседмичният пробег Тирено– Адриатико ще има нов и различен облик през 2019 г. „Състезанието между двете морета”, в което крайният победител получава за награда„Тризъбеца на Нептун”, няма да включва нито едно голямо планинско изкачване, каквато беше традицията през последните 10-ина година. Вместо това, организаторите залагат на няколко етапа с много на брой къси, но стръмни изкъчвания. Така шансовете за крайна победа започват да клонят повече към състезатели, с доказан опит в пролетните класики, отколкото към майсторите на многоетапните обиколки.

Първият и последният етап остават непроменени - пробегът започва на 13 март с отборно бягане по часовник в Лидо ди Камайоре и приключва на 19 март с 10 км. индивидуален часовник в Сан Бенедето дел Тронто, а между тях колоната ще обикаля безбройните възвишения на Тоскана, Умбрия и Марке. Два от етапите ще дадат шанс за изява на добрите спринтьори, а останалите 3 са изпълнени с кратки височини, които се редуват една след друга.

Новият облик на Тирено– Адриатико допада много на миналогодишния победител Михал Квятковски, но поляка предпочете да стартира в Париж - Ница. В негово отсъствие лидер на Скай ще бъде Герайнт Томас, завършил трети през 2018 г. Двукратният победител Винченцо Нибали и катерачи от„тежка категория” като Том Дюмулен, Тибо Пино и Рафал Майка също ще участват, но състезатели като Петер Саган, Грег Ван Авермат, Жулиен Алафилип и Тим Веленс също вече ще спорят за крайната победа. Всепак в ролята на фаворит номер 1 ще стартира Примож Роглич, който притежава най-добрата комбинация от експлозивност за стръмните височини и издържливост за бяганията по часовник. Не бива да бъде подценяван и Алексей Луценко след серията от силни резултати в началото на сезона.

Всички етапи от пробега Тирено– Адриатико ще може да проследите от 13 до 19 март в преки предавания и репортажи в ефира на Евроспорт 1 и Евроспорт 2, както и на on-line платформата Eurosport Player.