Година след един от най-знаменателните обрати в историята на колоезденето, Тадей Погачар и Примож Роглич отново са готови да се изправят един срещу друг в битка за Жълтата фланелка. От началото на сезона двамата словенци демонстрират отлична спортна форма и печелят убедително почти всяко състезание, в което участват. Роглич се размина с победата в Париж– Ница заради падане в последния етап, но спечели прекия дуел с Погачар в Обиколката на баските. На свой ред Погачар триумфира в Обиколката на ОАЕ, Тирено– Адриатико и Лиеж– Бастон - Лиеж, преди рутинния успех в домашната Обиколка на Словения.
Различното от миналата година, е че този път двамата словенци ще имат много по-сериозна конкуренция от отбора на ИНЕОС. И както обикновено британците стартират не с един, а с цели трима потенциални шампиони в своите редици. Герайнт Томас, Ричард Карапас и Ричи Порт оглавяват британския тим, като всеки от тях спечели по една многоетапна обиколка в подготовката си за Тура.
Своите амбиции за силно представяне имат и редица други състезатели като Мигел Анхел Лопес, Якуб Фулсанг, Вилко Келдерман и Естебан Чавес.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Тази година Тибо Пинои Ромен Барде пропускат Тура, но за сметка на това Жулиен Алафилип ще дефилира пред френската публика с фланелката на световен шампион, която няма да има нищо против да замени за ден-два-три или колкото може повече и с жълтото трико.
Звезди не липсват и сред спринтьорите. С голям интерес се очаква дебюта на Матю Ван дер Пул, който ще мери сили с Келъб Юън, Арно Демар, Мадс Педерсен и още дузина от най-бързите мъже в колоната. Отсъствието на Сам Бенет ще бъде компенсирано с участието на 30-кратният етапен победител Марк Кавендиш, а Петер Саган, Вут Ван Ерт и Майкъл Матюс се очертават като основни претенденти за Зелената фланелка.
Не може да подминем и участието на 4-кратния шампион Крис Фрум и първенеца от 2014-та Винченцо Нибали, които този път ще бъдат по-скоро в ролята на капитани за своите отбори.
Трасето през 2021-ва е поглед назад към класическите години на Турас 2 етапа по часовник с обща дължина почти 60 км. Този път в Алпите ще има само 2 етапа(8 и 9), но за сметка на очаква двойно изкачване на Мон Венту (11-ти етап) и 5 поредни дни в Пиренеите (14-18 етап). Макар и самос 3 финала на изкачвания, французите са подготвили разнообразно трасе, в което има по нещо всеки от големите претенденти и разбира се няколко капана в наглед протоколни етапи.
Евроспорт отново ще излъчи Обиколката на Франция с преки предавания от първия до последния километър на всеки етап. Месец юли отново принадлежи на Тура и ви каним пред екраните за поредната грандиозна и непредвидима битка за Жълтата фланелка. Започваме в събота от 12:45ч!
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05