След 2 години и половина в изгнание Класиката на Класиките се завръща на голямата сцена. 118-то издание на Париж– Рубе, отлагано и премествано на няколко пъти заради световната пандемия, най-накрая ще се състои, при това с обещания за повече драма и зрелищност от когато и да било.
Прогнозата за уикенда в северна Франция вещае дъжд и силен вятър, което ще превърне преминаването на някои от 30-те сектора с павета (общо 54,5 км) в колоездачна руска рулетка.
Новият-стар световен шампион Жулиен Алафилип по традиция пропуска това състезание, но Ваут Ван Ерт и Матьо Ван дер Пул ще търсят реванш за неуспехите си преди седмица, а винаги силният отбор на Куик Степ отново ще атакува победата с няколко коза. Каспер Асгреен условно ще бъде лидер на Вълчата глутница, но Ламперт, Щибар и Сенешал също ще дебнат за своите шансове. Сони Колбрели, Арно Демар и вездесъщият Петер Саган стартират в ролята на скрити фаворити, а отличната форма на Дилан Ван Барле и Яспер Щойвен изобщо не е за подценяване. Разбира се, част от очарованието на Париж– Рубе са не една и две изненадващи развръзки през годините, а дъжда и вятъра увеличават още повече шанса за подобен сценарий.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Евроспорт отново ще излъчи „Ада на Севера“ в пълните му 257,7 км. Прякото предаване започва в неделя, 11:55 ч. Ако обичате класиките на павета, не пропускайте и историческото първо издание на дамската надпревара в събота от16:10 ч.
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05
Колоездене
Ще развалят ли ИНЕОС мачът-реванш между Погачар и Роглич?
24/06/2021 AT 20:08