Акосе чудите как да прекарате очертаващия си дъждовен неделен следобед, Евроспорт има за вас едно адски добро предложение– настанете се удобно пред телевизионните екраниза да видите как изглежда най-ужасния ден в живота на един колоездач. Прах, мизерия, мръсотия, остри и твърди павета на които всяко падане означава трайна контузия и 6 часа гонене до дупка из ветровитите полета на северна Франция– мнозина бихаотсекли, че това е безсмислено мъчение за зрители и спортисти, но в света на колоезденето, където болката и страданието саиздигнати в непреходни символи за класа, Париж– Рубе има статута на най-престижното еднодневно състезание през сезона. „Ада на севера” е отворил широко врати за Саган, Ван Авермат и всички останали кандидати за слава, а Евроспорт за поредна година ще излъчи на живо надпреварата от първия до последния километър.
Организаторите от АСО залагат практически на същото трасе от 2017-та и 2018-та с дължина от 257 км и 29 павирани участъка с общ метраж малко над 54 км. На старта в Компиен се очакват трима бивши победители– Саган (2018), Ван Авермат (2017) и Дегенколг (2015). Първенецът от 2016-та Матю Хеймън също ще бъде в колоната но вече като спортен директор на Мичелтън Скот, а шампона от 2014-та Ники Терпстра за съжаление пропуска надпреварата след тежкото сътресение, което получи в Обиколката на Фландрия.
Експертите са категорични, че от години насам не е имало толкова изравнени възможности в кръга на големите претенденти, най-вече заради слабостите, които те демонстрират напоследък. Саган изглежда далеч от обичайната си форма през пролетта, Ван Авермат е постоянен, но все нещо не му достига да спечели, а силата на колектива в Куикстеп не винаги е в състояние да компенсира липсата на изявен лидер. Сред аутсайдерите с голям шанс да поднесат изненада се споменават Вут Ван Ерт,Оливер Несен, Александър Кристоф, Матео Трентин и фаворита на френската публика Арно Демар. Всеки от тях изглежда в добра форма, но никога не е постигал призово класиране в Рубе.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Непосилната трудност на това състезание прави победата в него изключително ценна. Дали ще видим познато лице най-високо на подиума или отново ще има изненада в стил Алберто Бетиол ще научим заедно в ефира на Евроспорт. Прякото предаване от „Класиката на класиките” започва в неделя точно в 12 ч.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05