По-малко от три седмици преди началото на Тур дьо Франс друга френска надпревара Обиколката на Окситания ще подгрее колоездачните емоции. Четиридневното изпитание в Пиренеите, което в миналото беше известно като Рут дю Суд, ще послужи като последна репетиция за някои от големите имена, които ще участват в Тура през следващия месец.
Шампионът от 2018 г. Алехандро Валверде се завръща, за да провери как върви подготовката му за Обиколката на Франция. Световният шампион не се е състезавал повече от 50 дни, след като напусна Лиеж-Бастон-Лиеж заради контузия в кръста. С едва една победа от началото на сезона Валверде има какво да доказва, но предстоящата надпревара е по вкуса му.
Най-сериозният опонент на Валверде ще бъде Ригоберто Уран, който ще води състава на EF Drapac. Колумбиецът счупи ключица през март, а за последно участваше в Обиколката на Калифорния. Сега Обиколката на Окситания ще покаже как е преминала подготовката му за Тура.
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05
Стартовият списък е допълнен от младия отбор на “Инеос” воден от деветия в Джирото Павел Сиваков, Еди Дънбар и Иван Рамиро Соса. Френските надежди се крепят на младите Ели Гесбер (“Аркеа”) и Валентен Мадуа (FDJ). В надпреварата трябва да стартира и победителят от Изпитанието Мон Венту Хесус Ерада (“Кофидис”).
Четиридневната надпревара включва 691 км, а етапите дават възможност за изява на разнообразен профил от колоездачи. Още в първия ден има финал на височина, макар и от втора категория.
Вторият етап е за спринтьорите, които са решили да участват, преди колоната да се насочи към кралския етап, който е в събота. Третият ден включва четири височини и финал на изкачване от първа категория. Последният етап включва критериум.
1 етап 20 юни от 16 ч. пряко по Евроспорт 1: Жиняк - Сен Жениез д’Олт ет д’Обрак (175.5 км)
2 етап 21 юни от 16:15 ч. пряко по Евроспорт 1: Лабрюгер - Мартре-Толосан (187.7 км)
3 етап 22 юни от 16 ч. пряко по Евроспорт 1: Аро - Лушон Оспис дьо Франс (173 км)
4 етап 23 юни от 16 ч. пряко по Евроспорт 1: критериум около Клермон-Пуйгийе (154.8 км)
Колоездене
Ще развалят ли ИНЕОС мачът-реванш между Погачар и Роглич?
24/06/2021 AT 20:08
Колоездене
Джирото за първи път на живо от първия до последния километър
06/05/2021 AT 21:47