Тур дьо Франс може и да приключи, но качественото колоездене продължава с пълна сила. В съботния ден правим завръщане към еднодневните състезания с винаги много интересната класика Сан Себастиан.
Провеждащо се в Страната на баските, по традиция състезанието е тежко и само най-подготвените могат да спорят за успеха. Това се доказва от имената на победителите в последните години като Филип Жилбер, Алехандро Валверде, Адам Йейтс, Бауке Молема и Михал Квятковски. През 2018-а Жулиан Алафилип победи във финален спринт между двама Молема за една от големите си победи през сезона.
Сега французинът, който прекара 14 дни в жълто по време на Тура, отново ще е на старт в опит да защити титлата си. Тук са и много от другите колоездачи, които гледахме в Обиколката на Франция - Якоб Фуглсанг, Грег ван Авермат, Майкъл Уудс, Тим Веленс, братята Йейтс и още много, които биха могли да се борят за успеха в 39-ото издание на класиката.
Колоездене
Ще развалят ли ИНЕОС мачът-реванш между Погачар и Роглич?
24/06/2021 AT 20:08
Колоездачите ще трябва да преодолеят 225,5 километра, които включват седем категоризирани изкачвания, включително последното на по-малко от 10 километра преди финала.
Прякото предаване на Евроспорт 1 започва в 16:30 часа българско време.
3 часа по-рано пък ще можем да видим и състезанието при дамите, където също има много големи имена като шампионката от Джиро д'Италия при дамите Анемик ван Флютен.
Колоездене
Джирото за първи път на живо от първия до последния километър
06/05/2021 AT 21:47
Колоездене
Обиколката на Алгарв – в търсене на следващата голяма звезда
04/05/2021 AT 12:50