Тур дьо Франс може и да приключи, но качественото колоездене продължава с пълна сила. В съботния ден правим завръщане към еднодневните състезания с винаги много интересната класика Сан Себастиан.
Провеждащо се в Страната на баските, по традиция състезанието е тежко и само най-подготвените могат да спорят за успеха. Това се доказва от имената на победителите в последните години като Филип Жилбер, Алехандро Валверде, Адам Йейтс, Бауке Молема и Михал Квятковски. През 2018-а Жулиан Алафилип победи във финален спринт между двама Молема за една от големите си победи през сезона.
Сега французинът, който прекара 14 дни в жълто по време на Тура, отново ще е на старт в опит да защити титлата си. Тук са и много от другите колоездачи, които гледахме в Обиколката на Франция - Якоб Фуглсанг, Грег ван Авермат, Майкъл Уудс, Тим Веленс, братята Йейтс и още много, които биха могли да се борят за успеха в 39-ото издание на класиката.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Колоездачите ще трябва да преодолеят 225,5 километра, които включват седем категоризирани изкачвания, включително последното на по-малко от 10 километра преди финала.
Прякото предаване на Евроспорт 1 започва в 16:30 часа българско време.
3 часа по-рано пък ще можем да видим и състезанието при дамите, където също има много големи имена като шампионката от Джиро д'Италия при дамите Анемик ван Флютен.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05