Обиколката на Ломбардия е едно от най-престижните еднодневни състезания в голямото колоездене. „Класиката на падащите листа” по традиция се провежда в началото на октомври и напрактика слага край на активния сезон. След прекрояването на календара за 2020 г. обаче, надпреварата беше преместена в разгара на лятото, точно 2 седмици пред старта на Обиколката на Франция. Тази промяна е само една от причините да очакваме много по-различна развръзка от обичайното.
За разлика от други състезания в Италия, кризата с коронавируса за щастие засегна трасето само символично. Така „Ломбардия” си остава класиката на майсторите-катерачи с наличието на височини като Мадона дел Гисало, Муро ди Сормано и Чивильо в заключителните 70 км.
Фаворит в това състезание винаги е било трудно да се посочи. В стартовия списък изпъкват двама бивши победители– Бауке Молема (2019) и Винченцо Нибали (2015, 2017), но те далеч няма да бъдат единствените претенденти. Особено внимание заслужава младия Ремко Евенепул, който е повече от впечатляващ след подновяването на сезона. Якоб Фулсанг има своите логични аспирации за победа, също както победителя от Гран Пиемонте– Джордж Бенет, шампиона от Джирото Ричард Карапас и навлизащия във форма Матю ван дер Пул.
Колоездене
Погачар срещу Роглич – първият им дуел през 2021 ще бъде в страната на баските
05/04/2021 AT 08:30
Развръзката в Обиколката на Ломбардия може да проследите пряко в ефира на Евроспорт 2. Предаването ни започва в събота, 15 август, около 17:50 ч., веднага след финала на етапа от Критериума Дофине.
Колоездене
Обиколката на Фландрия гарантира емоции и оспорвана битка
03/04/2021 AT 13:29
Колоездене
Фламандската седмица продължава с Гент-Вевелгем
27/03/2021 AT 11:56