Обиколката на Ломбардия е едно от най-престижните еднодневни състезания в голямото колоездене. „Класиката на падащите листа” по традиция се провежда в началото на октомври и напрактика слага край на активния сезон. След прекрояването на календара за 2020 г. обаче, надпреварата беше преместена в разгара на лятото, точно 2 седмици пред старта на Обиколката на Франция. Тази промяна е само една от причините да очакваме много по-различна развръзка от обичайното.
За разлика от други състезания в Италия, кризата с коронавируса за щастие засегна трасето само символично. Така „Ломбардия” си остава класиката на майсторите-катерачи с наличието на височини като Мадона дел Гисало, Муро ди Сормано и Чивильо в заключителните 70 км.
Фаворит в това състезание винаги е било трудно да се посочи. В стартовия списък изпъкват двама бивши победители– Бауке Молема (2019) и Винченцо Нибали (2015, 2017), но те далеч няма да бъдат единствените претенденти. Особено внимание заслужава младия Ремко Евенепул, който е повече от впечатляващ след подновяването на сезона. Якоб Фулсанг има своите логични аспирации за победа, също както победителя от Гран Пиемонте– Джордж Бенет, шампиона от Джирото Ричард Карапас и навлизащия във форма Матю ван дер Пул.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Развръзката в Обиколката на Ломбардия може да проследите пряко в ефира на Евроспорт 2. Предаването ни започва в събота, 15 август, около 17:50 ч., веднага след финала на етапа от Критериума Дофине.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05