Първата в историята Обиколка на Обединените арабски емирства започва в неделя със седем много интересни етапа и някои от най-големите имена в колоезденето. Надпреварата на Арабския полуостров е част от Световния тур, като представлява обединение между досегашните Обиколка на Дубай и Обиколка на Абу Даби. Организаторите от RCS Sport решиха да направят едно обединено състезание, което да минава през всички седем емирства.
През 2019 г. Колоездачите ще трябва да преодолеят седем етапа и общо 1090 километра. На старт ще застанат шампионите от миналогодишните състезания в Дубай и Абу Даби - Елиа Вивиани и Алехандро Валверде. Италианският колоездач на “Куикстеп” е голямата звезда за спринтовете, но ще има сериозна конкуренция в лицето на Фернандо Гавирия, Калеб Юън, Сам Бенет, Марк Кавендиш и Марсел Кител.
Почти всички големи спринтьори ще бъдат в Емирствата, за да покажат формата си в началото на сезона. В битката за генералното класиране Валверде не е единственият фаворит. Световният шампион преследва първа победа с фланелката с цветовете на дъгата, но ще срещне Винченцо Нибали, Том Дюмулен, Ричи Порт, Дан Мартин, Михал Квятковски и Горка Исагире.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Крис Фрум се отказа от участие в последния момент, но и без него тимът на “Скай” е впечатляващ. Обиколката на ОАЕ започва с отборен часовник на изкуствения остров Ал Худайрят. Отсечката от 16 километра ще предложи първите разлики между фаворитите за генералното класиране, като звездите ще бъдат зависими от своите отбори.
Вторият етап е изцяло на територията на Абу Даби и дава възможност за изява на спринтьорите. В третия ден етапът с дължина 179 километра и завършва на изкачването Джебел Хафет, където традиционно се решаваше Обиколката на Абу Даби.
Четвъртият етап отново предлага битка за генералното класиране, като е дълъг 205 километра и завършва на язовира Хата, на кратко изкачване. Петият етап има малко изкачвания, но не и толкова тежки, за да затруднят спринтьорите.
В шестия етап колоната ще завърши на височината Джебел Жаис в емирство Рас ал-Хайма, а последният ден представлява 145-километров етап в Дубай, идеален за спринтьорите.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05