78-ото издание на пробега Париж-Ница започва тази неделя в предградието на френската столица Плезир. За разлика от предходни години този път надпреварата ще се проведе в нетипична обстановка, заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус в Европа.
Ситуацията наложи отлагането на блока от италиански надпревари - Страде Бианке (7 март), Тирено-Адриатико (11-17 март) и Милано-Санремо (21 март), както и отказа много тимове да участват в състезания.
Съставите на “Инеос”, “Йъмбо-Висма”, “Мичълтън-Скот”, “Мовистар”, “Астана”, ССС и Обединените арабски емирства съобщиха, че няма да участват в състезания в следващите 20 дни по медицинска препоръка. Въпреки това организаторите на Париж-Ница са уверени, че състезание ще има.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Допълнително бяха поканени два отбора, а всеки състав ще бъде по осем, вместо по седем колоездачи.
В потвърдения стартов списък личат имената на Жулиан Алафилип, Петер Саган, Ромен Барде, Филип Жилбер и Найро Кинтана. В последния момент заради контузия отпадна Микел Ланда. В надпреварата ще участват и някои от най-добрите спринтьори: Кейлъб Юън, Елиа Вивиани и Сам Бенет.
Париж-Ница стартира тази неделя в 14.10 часа пряко по Евроспорт 2.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05