Най-дългото професионално състезание на шосе– Милано– СанРемо, отново ще открие сезона на големите еднодневни състезания в обновения колоездачен календар. Световната пандемия премести старта от началото на пролетта в разгара на лятото, но това далеч не е единствената промяна, която участниците и зрителите ще открият в съботния следобед на 8 август. Трасето запазва оригиналната си дължина от 299 км (с неутралния старт– общо 309 км), но използва съвсем различен маршрут. Промяната води до увеличаване на общата денивелация от 2000 на 2700 м и концентриране на много повече изкачвания в последната една трета на състезанието. Това е само една от причините надпреварата да изглежда абсолютно непредвидима, а крайният изход - невъзможен за прогнозиране.
Стартовият списък както обикновено включва всички най-добри спринтьори– Бенет, Юън, Вивиани, Гавириа, Демар и т.н. През 2018-та Винченцо Нибали доказа, че победата все още може да се спечели и с дълга индивидуална атака, а през 2019-та Жулиен Алафилип използва своята експлозивност за да елиминира един по един съперниците си в заключителните километри. Именно това разнообразие на финалните акорди дава шанса на състезатели с най-различен профил да си пробват силите за тази престижна победа. Към претендентите тази година задължително трябва да прибавим Вут Ван Ерт (победител в Страде Бианки), универсалният талант Матю Ван дер Пул и неизменният Петер Саган, който въпреки че изглежда роден за успех именно в подобно състезание, нито веднъж досега не е печелил на Виа Рома. Денят ще е специален и за белгиеца Филип Жилбер, който има нужда само от тази победа за да попълни колекцията си от 5-те Монумента.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Не пропускайте развръзката в 111-то издание на Милано– Сан Ремопряков ефира на Евроспорт. Предаването ни от Италия започва в събота, 8 август около 16:50 ч.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05