През 2019 г. Сам Оомен пристига в Португалия с намерението да спори за място на подиума в Обиколката на Алгарв. След 9-то си място в Джирото година по-рано, холандецът вече има самочувствието на елитен състезател. В крайна сметка той завършва 5-ти, и макар това изобщо да не е провал, в съзнанието му се забива една тревожна мисъл– кой, за Бога, е този Тадей Погачар. Същият въпрос вероятно си задават и Ваут Пулс, Давид де ла Парте и Енрик Мас, засенчени от един млад словенец в неговия на практика професионален дебют.
Две години по-късно всички вече знаят кой е Погачар, както и Ремко Евенепул, неговият наследник като шампион в Алгарв. Примерите далеч не свършват до тук, но тенденцията е ясна - тази обиколка дава идеална възможност на по-малко известни колоездачи да блеснат за първи път. Преместването на обиколката от оригиналните й дати през февруари за началото на май ще отвори още повече пространство за новите таланти, заради съвпадението с Джирото, където големите отбори ще насочат своето внимание.
Състезатели като Ленард Кемна (Гер, Бора-Хансгрое), Джонатан Нарваес (Екв, Инеос) и Хосе Мануел Диас (Исп, Делко) ще спорят за генералното класиране, докато Сам Бенет и Паскал Акерман ще си премерят силите в спринтьорските финали. Ще видим отново и Фабио Якобсен, който прави още една важна крачка към завръщането в големия спорт.
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05
За онези, които следят Обиколката на Алгарв през последните години, маршрутът няма да бъде никаква изненада. Двата финала на изкачване са на височините Фоя и Маляо, а между тях има бягане по часовник с дължина 20 км около Лагоа.
Може да проследите състезанието с всекидневните преки предавания на Евроспорт 1 от сряда до неделя с начален час около 18:30 ч.
Колоездене
Ще развалят ли ИНЕОС мачът-реванш между Погачар и Роглич?
24/06/2021 AT 20:08
Колоездене
Джирото за първи път на живо от първия до последния километър
06/05/2021 AT 21:47