Италианската надпревара, известна като “Класиката на падащите листа”, е последният от петте монумента и по традиция е най-добрата възможност на катерачите да вземат победа.
И през 2019 г. Обиколката на Ломбардия ще следва добре познатия си маршрут между Бергамо и езерото Комо. Колоездачите ще трябва да изминат 243 километра с близо 4000 метра денивелация, а единствената разлика с миналата година е връщането на изкачването Сан Фермо дела Баталия (2.7 км със 7.2% среден наклон), което ще бъде преодоляно само 5 км преди финала. Митичните изкачвания Мадона дел Гизало (8.6 км с 6.2%) и Стената на Сормано (1.9 км с 15.8%), както и Чивилио, остават в профила.
Шампионът от 2018 г. Тибо Пино няма да защитава титлата си, но и без него стартовият списък изглежда впечатляващ. Примож Роглич, който спечели две от подготвителните състезания Джиро дел’Емилия и Тре вали Варезине, е считан за фаворит №1. Отлична форма показва и Майкъл Уудс, като колоездачът на EF Drapac беше втори зад Роглич в Джиро дел’Емилия и спечели най-старата класика Милано - Торино. С победа в подготвителните надпревари се отчете и Еган Бернал, който спечели Гран Пиемонте и записа влизания в топ 10 в другите две състезания. Колумбиецът ще води много силния отбор на “Инеос”, в който личат имената на Иван Рамиро Соса, Диего Роза и Джани Москон. Към трета титла в “Класиката на падащите листа” ще се цели Винченцо Нибали, който беше втори преди година. Това ще бъде и последно състезание на Акулата от Месина за “Бахрейн Мерида”. Сред останалите претенденти за победата са Алехандро Валверде, Якоб Фулсанг, Филип Жилбер, Давид Годю, Емануел Бухман, Пиер Латур, Адам Йейтс и Бауке Молема.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Прякото предаване от Обиколката на Ломбардия започва в събота от 15:20 часа в ефира на Евроспорт 1 с коментара на Симеон Кичуков и Любо Венков.
Сезонът на шосе завършва в неделя с класиката Париж - Тур, която по традиция е последната надпревара за годината. И през 2019 година френското състезание ще следва линията, наложена преди година с използването на черни пътища. Девет секции с чакъл с обща дължина близо 11 километра ще бъдат разположени по дистанцията от 217 км.
В 113-ото издание на Париж - Тур участие няма да вземе отборът на “Декьонинк Куикстеп”, който още преди година изрази несъгласието си с новия формат на надпреварата.
Париж - Тур ще бъде предаван в неделя от 16:30 часа по Евроспорт 2, а около 17:00 ще бъде преместен по Евроспорт 1.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05