След като през 2020 г. състезанието се проведе през есента сега се завръща в обичайния си период в първата неделя на април, както и с традиционната си дължина - над 250 км. Тазгодишното 105-о издание на Фландрия предлага 19 изкачвания, сред които три преминавания на Оде Кваремонт и две на Патерберг. Колоездачите ще трябва да се справят и с още шест сектора с павета. С огромен интерес се очаква дуелът между Матю ван ден Пул и Ваут Ван Аерт, които спориха за победата през миналата година. Този път белгиецът обяви, че няма да се задоволи с втората позиция и иска да отнеме короната на Ван дер Пул.
Ван Аерт показа, че е във форма с победата си миналата неделя в Гент-Вевелгем, докато Ван дер Пул спечели Страде Бианке. След впечатляващия си дебют в състезанието през 2020 г. Жулиан Алафилип също е сред фаворитите. Французинът обаче е само един от кандидатите в “Куикстеп”, които разчитат още на победителя от Е3 Каспер Асгрен, Ив Лампарт, Флориан Сенешал, както и Давиде Балерини. Победителят от 2016 г. Петер Саган е слаган встрани от останалите, но в последните седмици доказа, че навлиза във форма.
Както обикновено списъкът с фаворитите е дълъг, а сред тях попадат опитното дуо от AG2R Грег Ван Авермат и Оливер Несен, шампионът от Милано-Санремо Яспер Щойвен, постоянният през тази пролет Матео Трентин, Дилан Ван Барле, Сеп Ванмарке, Майкъл Матюс, както и бившите победители Александър Кристоф, Ники Терпстра и Алберто Бетиол. Сред приятните изненади през тази пролет е Антони Туржи, който с постоянството си показа, че четвъртото място от 2020 г. не е било случайност.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Обиколката на Фландрия ще бъде излъчена без прекъсване от първия до последния километър, а прякото предаване по Евроспорт стартира в неделя от 10.55 часа.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05