Със 107-ото издание на Лиеж-Бастон-Лиеж ще бъде отбелязан краят на пролетните класики за сезон 2021. Най-старият от петте колоездачни монумента, известен и като Старата дама, отново ще сблъска състезателите с много трудности в рамките на 259 километра.
През 2021 г. Лиеж-Бастон-Лиеж предлага 11 изкачвания в сърцето на Ардените и 4500 метра денивелация, които ще отсеят най-силните.
Специалистите отчитат петима състезатели като фаворити и им дават по-големи шансове за успех. Миналогодишният победител Примож Роглич показва забележителна форма през сезона, а това състезание е последно за него преди Обиколката на Франция.
Колоездене
Джирото за първи път на живо от първия до последния километър
06/05/2021 AT 21:47
След победата си във Флеш Валон в сряда световният шампион Жулиан Алафилип също е амбициран за нов успех. Французинът не крие, че именно Старата дама е неговата голяма цел за пролетта.
Навръх 41-ия си рожден ден в битката се включва и Алехандро Валверде. Ветеранът завърши трети във Флеш Валон и се надява, че това ще му помогне в търсенето на пета победа в Лиеж-Бастон-Лиеж, което да го изравни с рекордьора Еди Меркс.
След невъзможността да участват в сряда този път колоездачите на UAE Тадей Погачар и Марк Хирши са още по-амбицирани за успех.
Освен тях още редица колоездачи са готови да изненадат фаворитите. Шампионът от 2019 г. Якоб Фулсанг показва, че навлиза във форма, но с добро представяне в последните седмици са още Ричард Карапас, Давид Годю, Макс Шахман, Майкъл Уудс, Уорен Баргил и Естебан Чавес.
Прякото предаване от Лиеж-Бастон-Лиеж стартира в 14:25 часа по Евроспорт 1.
Колоездене
Обиколката на Алгарв – в търсене на следващата голяма звезда
04/05/2021 AT 12:50
Колоездене
Флеш Валон 2021: Стената на Уи очаква своя нов покорител
20/04/2021 AT 21:59