Специалитетът на готвача във великденското меню на Евроспорт безспорно е колоездачната класика „Париж –Рубе”. За втора поредна година надпреварата ще бъде излъчена на живо от първия до последния километър, като прякото предаване започва в 12,15 ч.
„Класиката на класиките”, „Адът на севера”, „Най-престижното еднодневно състезание в колоездачния календар” – етикетите на това ежегодно събитие са много и колкото и да звучат помпозно и по френски претенциозно, то наистина ги заслужава.
257 км от парижкото предградие Компиен до колодрума в Рубе, изпълнени с 29 сектора с остри и твърди павета ще изцедят до последна капкат стартиращите 175 участници от най-елитните колоездачни отбори в света. Надпреварата е безкомпромисна и в стила на типичните спартански епоси, до финала ще оцелее най-силния и най-смелия. А наградата е едно голямо френско паве и вечно място в пантеона на славата.
Колоездене
Ще развалят ли ИНЕОС мачът-реванш между Погачар и Роглич?
24/06/2021 AT 20:08
Победителят от Обиколката на Фландрия – Ники Терпстра, ще опита да направи златен дубъл, след като вече триумфира веднъж в Рубе през 2014 г. Още трима бивши победители - Грег Ван Авермет (2017), Матю Хейман (2016) и Джон Дегенколб (2015), ще премерят сили с редица претенденти сред които изпъкват имената на Филип Жилбер, Арно Демар и разбира се Петер Саган. Париж – Рубе е твърде сурово състезание за младите таланти, но все пак ще бъде интересно ще продължи ли възхода на Вут Ван Ерт, как ще се справи героя от Фландрия Мадс Педерсен и узрял ли е вече Джани Москон за своята първа голяма победа. Отговорите на всички тези въпроси ще открием в навръх великден на живо в ефира на Евроспорт.
Колоездене
Джирото за първи път на живо от първия до последния километър
06/05/2021 AT 21:47
Колоездене
Обиколката на Алгарв – в търсене на следващата голяма звезда
04/05/2021 AT 12:50