През 2018 г. Обиколката на Италия ще премине под знака на дебютите. За първи път Джирото ще стартира от Израел, за първи път в него ще участва Крис Фруум и за първи път още в първата седмица трасето ще предложи цели 3 етапа с финал на тежки изкачвания.
След паметната си победа през 2017-та, Том Дюмулен отново е на линия в опит стане първият първият състезател с поредни титли в Джирото от Мигел Индурайн през 1992-1993 г. В стартовия списък личат и много други имена с успешни участия в миналото, които ще търсят отново място на подиума – вицешампионът от 2016-та Естебан Чавес, четвъртият от миналата година Тибо Пино и разбира се голямата надежда на домакините Фабио Ару. С огромен интерес се очаква и представянето на млади таланти като Мигел Анхел Лопес, Давиде Формоло и Джордж Бенет.
Поради ограничините възможности за спринтьорите, много от големите имена пропускат Джирото, което е отлична новина за Елиа Вивиани, чиято конкуренция се свежда до Сам Бенет, Дани Ван Попел и няколко местни звезди като Якуб Марецко и Андреа Гуардини.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
След първите 3 етапа в Израел, колоната ще се премести за още 3 етапа в Сицилия, където кулминацията ще бъде изкачването на вулкана Етна. След няколко преходни дни в сърцето на Апенините, същинската битка за розовата фланелка започва в края на втората седмица с култовата височина Монте Дзонколан и единественят етап по часовник в околностите на Роверето. В последната седмица крайното класиране ще бъде оформено в 3 тежки етапа в алпийската провинция Аоста.
Полемикити около Крис Фрум все още не са утихнали и всички очакват неговото първо голямо състезание след положителната проба през септември в Обиколката на Испания. От 2013-та до 2017-та британецът беше абсолютният властелин на големите обиколки и спечели почти всяко състезание, в което участва. Предстоящото Джиро до голяма степен ще даде отговор на въпроса остава ли Крис Фрум най-добрият многоетапник в света или трона е свободен и битката за короната може да започне. Отговорът на този, а и много други въпроси, ще научим пряко в ефира на Евроспорт с ежедневните предавания от Обиколката на Италия от старта в Йерусалим (4 май) до финала в Рим (27 май).
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05