С 55-ото издание на Амстел Голд ще бъде дадено началото на седмицата на Арденските класики. Надпреварата в Лимбург, Нидерландия по традиция предшества последните еднодневни надпревари за пролетта - Флеш Валон и Лиеж-Бастон-Лиеж.
След едногодишна пауза Амстел Голд се завръща, но с голяма промяна в маршрута. За да не допускат присъствието на публика организаторите решиха да проведат състезанието в рамките на обиколка. Тя ще бъде премината 13 пъти, а общата дължина на Амстел Голд през 2021 г. е 216 км.
Състезателите ще трябва да преминат общо 38 изкачвания.
Колоездене
Ще развалят ли ИНЕОС мачът-реванш между Погачар и Роглич?
24/06/2021 AT 20:08
В стартовия списък отсъства шампионът от 2019 г. Матю ван дер Пул, но кандидатите за победата не са никак малко. Световният шампион Жулиан Алафилип е един от топ претендентите, като французинът отново ще се изправи срещу Ваут ван Аерт. За първи път през 2021 г. белгиецът участва в старт заедно с Примож Роглич, който се включва за Арденската седмица.
На старт застава и победителят от Флеш Брабансон Том Пидкок. Освен на него “Инеос” залага още на Ричард Карапас и победителят от 2015 г. Михал Квятковски.
Останалите топ претенденти са Давид Годю (FDJ), Бауке Молема (Трек), Якоб Фулсанг (Астана), Алехсандро Валверде (Мовистар), Марк Хирши (UAE), Макс Шахман (Бора) и Естебан Чавес (Bike Exchange).
Прякото предаване по Евроспорт започва в 15 часа, веднага след края на последния етап от Обиколката на Турция.
Колоездене
Джирото за първи път на живо от първия до последния километър
06/05/2021 AT 21:47
Колоездене
Обиколката на Алгарв – в търсене на следващата голяма звезда
04/05/2021 AT 12:50