Гент-Вевелгем е поредната класика от Фламандската колоездачна седмица и една от последните репетиции преди Обиколката на Фландрия (4 април). Тази неделя Ветровитата класика, както е известно състезанието, отново ще сблъска най-добрите колоездачи в света.
Гент-Вевелгем е сочена за една от най-престижните еднодневни надпревари за печелене, но и сред най-трудните заради дистанцията от близо 250 км, пътищата, които са изложени на силните ветрове от Северно море, както и големия брой изкачвания.
През 2021 г. състезанието ще премине през обичайния си маршрут и включва 11 изкачвания.
Колоездене
Ще развалят ли ИНЕОС мачът-реванш между Погачар и Роглич?
24/06/2021 AT 20:08
Всички големи звезди в класиките ще застанат на старт с много малки изключения. Жулиан Алафилип ще пести сили за Обиколката на Фландрия, но и в негово отсъствие “Декьонинк Куикстеп” показа, че може да печели, като в петък Каспер Асгрен триумфира в Е3.
Ваут ван Аерт е готов за реванш, както и състезателите на “Трек” Яспер Щойвен и шампиона от 2020 г. Мадс Педерсен. Грег Ван Авермат, Оливер Несен и Сеп Ванмарке също ще участват.
Традиционно в състезанието се включват и много от елитните спринтьори, които също имат шанс за победа. През тази година в стартовия списък са Сам Бенет, Джакомо Ницоло, Арно Демар, Паскал Акерман и Кеес Бол.
Прякото предаване на Евроспорт от Гент-Вевелгем започва в неделя от 15:20 часа, веднага след последния етап от Обиколката на Каталуня.
Колоездене
Джирото за първи път на живо от първия до последния километър
06/05/2021 AT 21:47
Колоездене
Обиколката на Алгарв – в търсене на следващата голяма звезда
04/05/2021 AT 12:50