Гент-Вевелгем е поредната класика от Фламандската колоездачна седмица и една от последните репетиции преди Обиколката на Фландрия (4 април). Тази неделя Ветровитата класика, както е известно състезанието, отново ще сблъска най-добрите колоездачи в света.
Гент-Вевелгем е сочена за една от най-престижните еднодневни надпревари за печелене, но и сред най-трудните заради дистанцията от близо 250 км, пътищата, които са изложени на силните ветрове от Северно море, както и големия брой изкачвания.
През 2021 г. състезанието ще премине през обичайния си маршрут и включва 11 изкачвания.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Всички големи звезди в класиките ще застанат на старт с много малки изключения. Жулиан Алафилип ще пести сили за Обиколката на Фландрия, но и в негово отсъствие “Декьонинк Куикстеп” показа, че може да печели, като в петък Каспер Асгрен триумфира в Е3.
Ваут ван Аерт е готов за реванш, както и състезателите на “Трек” Яспер Щойвен и шампиона от 2020 г. Мадс Педерсен. Грег Ван Авермат, Оливер Несен и Сеп Ванмарке също ще участват.
Традиционно в състезанието се включват и много от елитните спринтьори, които също имат шанс за победа. През тази година в стартовия списък са Сам Бенет, Джакомо Ницоло, Арно Демар, Паскал Акерман и Кеес Бол.
Прякото предаване на Евроспорт от Гент-Вевелгем започва в неделя от 15:20 часа, веднага след последния етап от Обиколката на Каталуня.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05