Организаторите отRCS Sport са се постарали „Джиро”-то да премине както през двата най-големи италиански острова Сицилия и Сардиния, така и през важните провинции и изкачвания в цялата история на обиколката. Ключовите изкачвания Мортироло (посветено на трагично загиналия преди седмица Микеле Скарпони), Стелвио, Пордой и Монте Грапа, както и етапите по часовник ще определят и крайния победител в „Джиро” №100.
Очаква се основната битка за крайната победа да бъде между миналогодишния победител Винченцо Нибали и победителя от 2014 г. Найро Кинтана. Силният отбор на „Скай” за първи път залагат на Герънт Томас като лидер в голяма обиколка. С амбиции за място на почетната стълбичка освен това са Тибо Пино, Том Дюмулен, Ти Джей ван Гардерен, Адам Йейтс и Боб Юнгелс.
Още в четвъртия етап е първиятистински тест за всички претенденти за крайната победа, когато финалът е в края на изкачването на вулкана Етна. На височина завършват още деветия етап с могъщия Блокхаус, 14-ия на Оропа, както и трите последователни в третата седмица: 17-и, 18-и и 19-и. Двете бягания по часовник са на 16 май (40 хълмисти км) и в последния ден на 28 май (30 км. по равното от Монца до Милано).
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Преди и след всеки етап от "Джиро"-то в ефира на Евроспорт ще се излъчва и предаването „Джиро екстра“, което ще предоставина зрителите задълбочен анализ върху представянето на колоездачите и случилото се до момента в надпреварата. Сред международните таланти, които ще даватсвоетоекспертно мнение за развоя насъбитията в обиколката, са трикратният победител наТур дьо Франс“ Грег ЛьоМонд, победителят в етап от„Тур дьо Франс” ХуанАнтонио Флеча и Шон Кели, победител в девет еднодневни класики.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05