За 85-и път класиката Флеш Валон ще нажежи емоциите по време на Арденската седмица. Състезанието, което предлага един от най-тежките финали в професионалното колоездене, и този път обещава невероятна битка по шосетата на Валония. Колоездачите ще трябва да се справят с 12 кратки, но стръмни изкачвания в рамките на 193 километра.
И през 2021 г. решителна за победата ще се окаже Стената на Уи. Изкачването ще бъде преминато три пъти, а стръмният финал с наклон до над 20% отсява само най-силните.
Кръгът от претендентите е много широк, а с първи номер се завръща шампионът от 2020 г. Марк Хирши. Швейцарецът дебютира във Флеш Валон с победа, но този път ще има още по-голяма конкуренция, тъй като неучаствалите през миналата година Алехандро Валверде и Жулиан Алафилип, сега са на старт. Испанецът е рекордьор в надпреварата с пет победи, от които четири поред, и ще опита да спечели още веднъж само дни преди да стане на 41 г.
Колоездене
Обиколката на Алгарв – в търсене на следващата голяма звезда
YESTERDAY AT 12:50
Световният шампион Алафилип триумфира в състезанието през 2018 и 2019 г., но “Декьонинк Куикстеп” има и втора опция в лицето на новоизгряващия белгийски талант Маури Вансевенант.
След победа във Флеш Брабансон и второ място в Амстел Голд Том Пидкок влиза в състезанието в отлична форма. Британецът предвожда “Инеос”, които разчитат още на Михал Квятковски, Адам Йейтс и Ричард Карапас.
В стартовия списък внимание привличат класиралите се на подиума преди година Беноа Коснефроа и Майкъл Уудс. Те обаче не са единствените с претенции за добро представяне, внимателно ще трябва да следим за Дан Мартин, Уорен Баргил, Серхио Игита, Макс Шахман, Патрик Конрад, Гийом Мартен, Давид Годю, Бауке Молема, Якоб Фулсанг и Дилан Тьонс.
Словенските суперзвезди Примож Роглич и Тадей Погачар също ще участват. Роглич ще дебютира в това състезание, докато преди година Погачар завърши девети.
Прякото предаване от Флеш Валон започва в сряда от 15.15 часа по Евроспорт 1.
Колоездене
Лиеж-Бастон-Лиеж слага край на пролетните класики
25/04/2021 AT 07:18
Колоездене
Амстел Голд дава начало на Арденската седмица
17/04/2021 AT 10:41