Само три от етапите завършват на изкачване, а общият брой километри в бяганията по часовник е рекордно нисък – 36.5. Точно на 14 юли, националният празник на Франция, пък е предвиден най-краткият етап с общ старт (само 100 км дължина) в последните 30 години. Повечето от дните през първата седмица дават шансове на спринтьорите. През втората главните действия ще бъдат в Пиринеите, а през третата – в Алпите. Особено ключов етап ще е предпоследният, който представлява 22.5 км индивидуално бягане по часовник по улиците на Марсилия.
Списъкът с фаворитите за крайната победа в Париж се оглавява отново от трикратния победител Крис Фрум. Суперформата, която демонстрира през сезона Ричи Порт, определя австралиеца като най-сериозен конкурент на състезателя на „Скай”. След неуспеха в „Джиро”-то Найро Кинтана ще опита да докаже, че винаги втората голяма обиколка в годината е по-силната му. Тази година е последната, в която Алберто Контадор ще спори за крайната победа, като двукратният победител се надява както на по-добър късмет, така и на по силен отбор. Към тези, които ще се стремят към място на почетната стълбичка, трябва да добавим миналогодишния подгласник Ромен Барде, Естебан Чавес, Рафал Майка, Дан Мартин, Фабио Ару и Ригоберто Уран.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
В битката при спринтьорите се очаква да вземат участие абсолютно всички доказали, че могат да печелят етапи в „Тур”-а: Кавендиш, Кител, Грайпел, Кристоф, Саган. Словакът ще опита да спечели за шеста последователна година зелената фланелка за най-добър спринтьор и по този начин да изравни рекорда на Ерик Цабел.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05