Цикълът от големи 3-седмични състезания е време да бъде затворен с Обиколката на Испания. За някои тя е възможност да бъдат изкупени грешки и пропуски по-рано през сезона, за други – рядка възможност да премерят сили с най-добрите в занаята. И през 2018-та Вуелтата ще предложи обичайната си рецепта за зрелище на две колела – къси етапи със сложни финали, високи температури и много, много изкачвания.
Крис Фрум най-накрая се предаде пред натрупаната умора от 4 поредни големи обиколки и няма да защитава титлата си, което ще изостри апетита на всички останали претенденти. Найро Кинтана и Алехандро Валверде ще бъдат отчаяно амбицирани да изтрият спомените от фискато на Мовистар в домашното им състезание през миналата година, както и разочарованието от представянето си в Обиколката на Франция през юли. Ричи Порт и Ригоберто Уран бяха две от големите жертви на Тура, които също ще търсят компенсация от съдбата по испанските пътища. В същата графа влиза и Винченцо Нибали, макар шампиона от 2010-та да твърди, че се намира далеч от желаната форма и няма амбиции за генералното класиране. На старта в Малага ще застанат също Саймън Йейтс и Тибо Пино, а списъка на фаворитите може да бъде допълнен с още имена като Мигел Анхел Лопес, Стивън Краусвайк и Вилко Келдерман.
Особено любопитно ще бъде представянето на отбора на Скай, където лидери ще бъде неопитния в това отношение Давид Де Ла Крус. Другият отбор- загадка е този на Обединените арабски емирства, които хвърлят във Вуелтата всичко най-добро с което разполагат в лицето на Фабио Ару и Дан Мартин.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Възможностите за спринтьорите по традиция ще бъдат малко, но въпреки това Петер Саган, Елиа Вивиани и Насер Буани ще подклаждат интригата и в равнинните етапи.
Вуелтата стартира на 25 август с 8 км бягане по часовник в Малага. Първият финал на изкачване е рано-рано в 4-ия етап, а в 9-ия колоната ще бъде на почти 2000 м над морсокто равнище. Втората седмица предлага три планински етапа, включително класиката Лагос де Ковадонга, а развръзката ще настпи в Страната на баските и Андора, където ще се проведе етап със 6 изкачвания в събрани в рамките на 97 км!
Евроспорт ще излъчи всичко най-интересно от Обиколката на Испания с преки вкючвания всеки ден в ефира на Евроспорт 1.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05