„Арктик рейс“ се провежда за първи път през 2013 г., а тазгодишното издание на надпреварата е четвърто поредно.Стартът му ще бъде даден в норвежкия град Фауске, а състезанието ще премине през четири етапа с дължина на трасето 727 км. 22 отбора са се регистрирали за участие в„Арктик рейс“, което е и генерална репетиция за спринтьорите само два месеца преди световното първенство в Доха. Това е рекорден брой на заявилите участие от създаването на надпреварата, както и рекорд за професионално колоездачно състезание, провеждано в страната досега.
Естонецът Рейн Тарамяе спечели надпреварата през 2015 г. И ще се появи за защита на титлата си с нови цветове– като част от тима на „Катюша“. Шампионът на Белгия Филип Жилбер е най-титулуваният участник, а с шанс за крайна победа са още Арно Демар, Джон Дегенколб, Джакомо Нидзоло и звездата на домакините Александър Кристоф.
Колоездене
Париж – Рубе се завръща с дъжд, студ, вятър и обещания за супер шоу на павета в северна Франция
01/10/2021 AT 21:42
Зрителите на Евроспорт ще имат възможност да се насладят както на участието на своите фаворити, така и на спиращите дъха с красотата си фиорди по крайбрежието на Норвежко море.Последният етап ще предложи и минаване през арктическия кръг.
Колоездене
Фландрия приема юбилейното световно първенство по колоездене
19/09/2021 AT 07:09
Колоездене
Обиколката на Испания слага край на епопеята на триседмичните състезания за 2021
14/08/2021 AT 12:05