Eurosport

По Евроспорт през май

По Евроспорт през май

The 06/05/2018 at 23:42Updated The 07/05/2018 at 00:45

Ролан Гарос, колоездачната обиколка на Италия и още много в ефира на Евроспорт в следващите седмици

Големите състезания ще превземат Евроспорт и през месец май. Ето как изглежда графикът на пан-европейската телевизия в един от най-натоварените месеци през годината:

Тенис:

След кратко отсъствие тенисът се завръща в ефира на Евроспорт. От 21/05 започват преките предавания, които ще бъдат посветени на Откритото първенство на Франция по тенис. Жребият за „Ролан Гарос“ също ще бъде излъчен директно на 24/05, а преките включвания от самите двубои стартират с квалификациите, продължаващи шест дни, а от 27/05 започват мачовете от редовната фаза, като Евроспорт 1 и Евроспорт 2 ще предават едновременно в продължителност от над 10 часа на ден. Зрителите на най-големия клей турнир ще могат да подгреят и с още две събития – ATP турнирът в Женева, както и битката в Нюрнберг, която ще събере някои от най-големите звезди на WTA.

Колоездене:

Както обикновено, колоезденето ще заеме водеща роля в програмата на Евроспорт. Нейният гвоздей безспорно ще бъде обиколката на Италия, която за първи път ще стартира в Израел. Решението на Крис Фруум да стартира в Джирото допълнително повиши напрежението, а Евроспорт ще отдели близо пет часа от своя ефир за всеки един състезателен ден. Битката ще започне на 04/05 и ще завърши на 27/05, а за тези, които нямат възможност да гледат етапите на живо, всяка вечер около 21 ще има специален обзор, който не само ще припомня акцентите от деня, но ще добавя още един щрих към надпреварата с поредица от интервюта и анализи.

Колоездачното разнообразие ще бъде допълнено с обиколката на Калифорния от 13/05 до 19/05, обиколката на испанската област Арагон от 11/05 до 13/05, пробегът Дьо Л‘ен от 18/05 до 20/05, както и официалната репетиция за световното първенство за следващата година под формата на обиколката на Йоркшир, която ще завърши на Гергьовден.

Моторни спортове:

Най-голямото шоу за месеца е надпреварата от световната купа за туристически автомобили WTCR на легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе, която ще бъде използвана в цялата си дължина. Електрическите болиди от Формула Е ще се развихрят в Берлин на 19/05, а Световния Супербайк шампионат ще посети Имола на 12/05 и 13/05, както и Донингтън Парк на 26/05 и 27/05, докато мотоциклетният шампионат за издържливост в който участва и Мартин Чой ще посети Словакия за традиционното осем часово състезание на Словакияринг на 12/05.