За трета поредна година най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой ще се състезава в най-голямото състезание за издържливост на две колела – 24 часа на Льо Ман. Евроспорт 2 отново ще зарадва феновете с бензин в кръвта като излъчи почти половината от надпреварата на живо.
Мартин Чой изживя колосални неприятности преди две години, когато геройски завърши дистанцията без съотборниците си, а през миналата година претърпя падане с повече от 200 км/ч и сега ще търси реванш. Голямата промяна при него е преминаването от гуми Pirelli към продуктите на Bridgestone. Българинът отново ще кара BMW .
По време на предварителните тестове се видя, че отново мотоциклетите на Yamaha ще са с най-големи шансове. Чрез тима на Yamaha Austria, новата R6 бе на първото място, а отборът на GMT 94, който спечели миналогодишния Бол Д'Ор, завърши на трета позиция. Хегемонията на Yamaha по време на тестовете бе нарушена от NRT BMW, който вече е със заводски статут и след четвъртата позиция в Бол Д'Ор, германският екип ще кара за победата. В битката ще се включат и топ отбори на Suzuki, Honda и Kawasaki. През миналата година първото място в Льо Ман бе за Давид Чека, Николо Канепа и Майк Ди Мелио от GMT94, които направиха общо 860 обиколки.
FIM EWC
Мартин Чой се завръща в ефира на Евроспорт
09/05/2018 AT 13:50
Прякото предаване на Евроспорт 2 започва на 21/04 от 15:45, а самият старт на 24 часа на Льо Ман е в 16:00. Следващите директни включвания ще бъдат от 21:30 до 02:00, от 08:00 на следващия ден до 12:00 и от 14:30 започва предаването, посветено на финала.