През април Мртин Чой стана първият български пилот, който имаше честта да поеме стартовата смяна по време на 24 часа на Льо Ман. Като състезател в клас Суперсток за един от отборите, използващи BMW, Чой успя да стигне до финала на 33-то място в общото класиране и 17-то в клас Суперсток. Битката в Льо Ман беше белязана от неприятна ситуация в която резервоарът за гориво беше пресушен, което доведе до огромна загуба на време. Съотвено, предстощият трети кръг от световния шампионат за издържливост по мотоциклетизъм ще бъде възможност за Чой да вземе реванш и да финишира по-напред в категоията. Той отново ще стартира с Ладислав Хмерик и Мирослав Попов и ще бъде с емблематичния от Moto GP номер 93.
Японският отбор FCC TSR Honda, който спечели тазгодишната надпревара в Льо Ман,води след първите два кръга, но първите четири тима са разделени от едва 14 пункта. С пасив от 4 точки са победителите от предишното издание на 8 часа на Словакия – Yamaha GMT 94, на трето място в генералното са Honda Endurance Racing 111, които продължават да преследват първа победа в първенството.
Специалистите очакват реванш от множеството силни отбори, които се провалиха тотално в Льо Ман. Екипи като SRC Kawasaki (падане, смяна на радиатор и верига), SERT Suzuki (две падания и повреда в спирачките), Yamaha Austria (падане) и BMW Penz 13 (гръмнал двигател) са длъжни да стигнат до силен резултат ако сикат да спасят сезона си.
FIM EWC
Льо Ман с Мартин Чой отново превзема Евроспорт
19/04/2018 AT 10:00
Прякото предаване на Евроспорт 2 започва със старта в 13:30, като почти всички 8 часа ще попаднат в директното излъчване, а в онези 150 минути в които канала ще е на друга тематика, зрителите ще имат възможност да продължат да гледат чрез услугата Eurosport Player.
Във вторник, 15/05, Евроспорт 1 ще покаже 30-минутен репортаж с начален час 23:30.