Getty Images

Вердер с нов треньор срещу Айнтрахт

Вердер с нов треньор срещу Айнтрахт
By Eurosport

The 03/11/2017 at 15:35Updated The 03/11/2017 at 16:35

След поредната загуба преди седмица, Вердер се раздели с Александър Нури и в момента търси нов треньор. Временният такъв, Флориан Кофелд, ще дебютира в петък във Франкфурт, като ще опита да донесе първа победа на "зелените" от 10 мача насам.

„Уверен съм, че имам уменията да подготвя добре отбора за визитата на Айнтрахт. Искам да играем по-нападателно и по-бързо– по-лесно е да преодолееш защитата на съперника, ако си бърз, защото така там има много повече свободно пространство“, каза 35-годишният треньор. Той привлече набързо в щаба си и Тим Боровски, за да изполва неговия опит, защото нито Кофелд, нито неговият асистент Томас Хорш, са играли футбол професионално. Очаква се той да заложи на по-офанзивен титулярен състав в сравнение с Нури, като Кайнц и Хайрович ще са титуляри заедно с Бартелс и Крузе.

Айнтрахт намери верния ритъм след неубедителното начало и вече четири мача няма загуба, като в този период навакса и два гола пасив срещу Борусия Д, за да измъкне 2:2. „Може и да е бавно, но се върнахме на правилния път. Но все още сме далеч от там, където искаме да бъдем“, каза треньорът на орлите Нико Ковач. Капитанът Макото Хасебе продължава възстановяването сиот травма в коляното, която не му позволи даиграе в дербито срещу Майнц, и може да се върне в стартовия състав на мястото на Селседо. Кевин-Принс Боатенг не тренира в началото на седмицата заради травма, но би трябвало да е титуляр. „Ще бъдем изненадани, в това няма никакво съмнение, защото ни чака друг Вердер и въобще няма да ни е толкова лесно, колкото предполага класирането. Трябва да сме търпеливи, да сме наясно какво правим с топката, когато я владеем, и когато не я владеем“, каза още Ковач.