Eurosport

Може ли Щутгарт да се измъкне от последното място?

Може ли Щутгарт да се измъкне от последното място?

The 23/11/2018 at 01:53Updated The 23/11/2018 at 03:00

Белараби е възстановен и ще играе за Байер Леверкузен

Маркус Вайнцирл мина през кошмарно начало на кариерата си в Щутгарт– три загуби с голова разлика 0:11. Точно преди паузата обаче дойде лъч надежда– победа с 2:0 над Нюрнберг. За съжаление на швабите и другите два отбора в опасната зона спечелиха и това ги остави последни– с равен брой точки с Фортуна и една по-малко от Хановер. Сега тимът на пак гостува– на Байер Леверкузен. Отборът на Хайко Херлихпродължава да е много непостоянен. След двата мача, в които вкара 11 гола на Вердер и Гладбах, Байер падна от Хофенхайм и Лайпциг като допусна седем попадения и вкара едно.. То беше дело на Карим Белараби, който пък преди паузата влезе във фантастична форма. Той вкара седем гола в пет мача и подаде за още два. Неговото възстановяване от травма в бедрото е най-добрата новина за Херлих. Ларс Бендер и Баумгартлингер също са напълно здрави и готови за игра.

„Не сме спечелили достатъчно точно на наш терен и затова сме под напрежение. Трябва да подобрим статистиката и играта си срещу Щутгарт. Имаме нужда от повече страст и отдаденост. И нямаме никакво алиби да не се случи така“, заяви Херлих.

Централният защитник на гостите Тимо Баумгартл е болен от грип и е под въпрос. Ако не може да играе Кемпф ще мине в средата, а Инсуа ще заеме мястото му отляво. Донис е възстановен от травма, но ще остане резерва. Визиата ще бъде пропусната от контузения Дидави, но пък Аскасибар пристига директно отАржентина, за да помогне. „Трябва само да погледнете качеството, с което разполага Леверкузен в атака, за да се убедите, чее абсурдно да са на 13-о място. Но пък имат проблем да съчетаят силната атака със силна игра в защита, обясни Вайнцирл. „Настроението при нас е по-добро. Има вятър в платната ни. Отиваме в Леверкузен много по-уверени“, добави треньорът.

През миналия сезон Щутгарт спечели с 1:0 на „БайАрена“, но това първа победа в 14 визити (10 загуби и 3 ремита).