Eurosport

Хофенхайм ще пробва да обърне хиксовете в успех

Хофенхайм ще пробва да обърне хиксовете в успех

The 23/12/2018 at 10:29Updated The 23/12/2018 at 11:31

След 13 точки за пет кръга Волфсбург посяга към петото място

Финалният ден за футболната 2018 година в Бундселигата ще даде отговор на въпроса кой ще е отборът, който ще бъде най-близо до Топ 4. В момента петата позиция се заема от Айнтрахт, но франкфуртци могат да бъдат изместени не само от един, а от цели два тима в неделния ден. Всъщност, ако спечели срещата срещу Аугсбург (в 16:30 часа пряко по Евроспорт 2), Волфсбург при всички положения ще зимува пети. „Вълците направиха малко очаквана серия от четири победи и равенство за пет кръга, която ги превърна в основен претендент за европейско участие. Йосип Брекало и Игнасио Камачо са единствените сигурни отсъстващи за Волфсбург, а Бруно Лабадия се колебае дали да рискува с включването на Марсел Тисерон и Игнасио Камачо.

Формата на Аугсбург пък е повече от контрастираща на тази на техния гост. Баварците не успяха да спечелят в нито един от изминалите седем кръга, което означава, че те няма как да мръднат от 15-то място дори и при победа. Не стига, че липсват достатъчно точки, а един от основните защитници– Мартин Хинтерегер, е под въпрос заради сътресение. За сметка на това Джефри Хауфелеув може да се завърне, след като пропусна равенството в Берлин (2:2) в средата на седмицата заради болки в бедрото.От позтивина гледна точка, Аугсбург и Баум могат да намерят вдъхновение от скорошната статистика срещу Волфсбург, която сочи седем спечелени точки за изминалите три сблъсъка един срещу друг.

Есента в Бундеслигата ще завърши официално с мача в 19:00 часа на „Райн Некар Арена“. Хофенхайм хем е близо до Европа, хем Юлиан Наглесман няма как да е доволен от резултатите напоследък. Пет поредни равенства попречиха на Хофе да е по-напред в таблицата,но въпреки тях, клубът все още може да завърши с повече точки, отколкото на този етап миналия сезон. „Няма да е никак лошо“, каза Нагелсман. Той призна, че няма да може да използва Жоелинтон, а освен него липсват Андрей Крамарич и Казим Адамс. На терена вместо Жоелинтон се очаква да се появи Адам Салай, който ще гони 50-ия си гол в Бундеслигата.

Майнц пък пристига достатъчно спокоен, след като събра 20 точки и е само на 4 от опонента си. След мача с Айнтрахт (2:2) Сандро Шварц няма нови проблеми с контузени, което означава, че извън групата остават само Филип Муене, Флориан Мюлер, Емил Бергреен и Рене Адлер. За визитата в Зинсхайм от ръководството на Майнц предложиха интересна инициатива за своите фенове– тези, които присъстват на стадиона, после ще имат възможност да прекарат време с играчите.

За Хофе пък ще е ясно дали ще може да атакува петата позиция. При положение, че Волфсбург не спечели, Хофенхайм ще може да изскочи зад Топ 4 с успех. А той изглежда почти сигурен срещу съперник, който бе победен четири поредни пъти вкъщи. А освен това при Наглесман в най-скорошните пет двубоя с Майнц, зинсхаймци нанизаха общо 18 гола и това е единственият клуб, срещу който са в серия от три последователни успеха в немския елит.