„Това е мач, който ще привлече вниманието на цяла Германия и ще вдъхнови хора извън границите на страната“, каза треньорът на новака Ралф Хазенхютл. И има право– една срещу друга излиза най-силната (35 гола) и третата по сила (31) атаки в Бундеслигата, както и най-силните защити (по 12 допуснати гола).
Баварците спечелиха последните си пет срещи във всички турнири. "Червените бикове"– девет от предишните десет (изключението бе в миналата визита, когато паднаха с 0:1 от Инголщадт). Хазенхютл обаче продължава да има колосални проблеми в защита– освен трайно контузените Компер, Клостерман, Пападопулос и Гипсон, сега под въпрос е и левият бек Халстенберг, като ако той не се възстанови, ще бъде заместен от резервния десен бранител Бено Шмиц (а халфът Илсанкер продължава да играе като централен защитник). По-сериозно обаче може да е отсъствието на Наби Кейта– полузащитникът е футболистът с най-висока оценка от списание „Кикер“ от началото на сезона. Ако не е възстановен от разтежението си, титуляр ще е Доминик Кайзер.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Байерн няма такива проблеми и дори Ариен Робен тренира наравно с останалите в понеделник и вторник, така че най-вероятно ще е в стартовия състав на Карло Анчелоти. „Това е фантастичен мач за всички фенове. Да, ясно е, че не е решителен за титлата, защото след това има още много мачове. Но това, което е също толкова ясно, е, че искаме да спечелим“, каза Анчелоти. „Лайпциг играе бързо, така че трябва да се погрижим за техните контраатаки и да не губим баланса. Рискът не е в това да играе с четирима нападатели, а в това да не нападаме и да не се защитаваме добре“, добави италианецът.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40