От понеделник при тях основната тема беше “Ще бъде ли продаден Кевин де Бройне на Манчестър С или не?” Тя беше доминираща буквално до последните часове преди мача. Това няма как да не се отрази на подготовката на отбора срещу един съперник, който иска да покаже различно лице в сравнение с миналия сезон.
Треньорът Дитер Хекинг се опита да работи над няколко възможности за състава, а една от тях включва участието на Андре Шюрле. Световният шампион пропусна началото на първенството заради хронична контузия в бедрото, но във вторник се върна на тренировки и обяви, че е готов да играе. “Всичко върви относително добре. Готов съм и искам да съм тук в петък”, заяви той. Все още не е ясно кой ще заеме позиция като вътрешен халф до Луис Густаво. Максимилиан Арнолд, Джошуа Гилавоги и Аарон Хънт са кандидатите за поста. Основният въпрос, разбира се, ще е дали Де Бройне ще може да бъде използван или ще трябва да се действа без него.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
С четири точки от първите два мача Шалке се радва на най-доброто си начало на сезона от три години, а освен това няма загуба от три срещи с Волфсбург. Добрата новина в тима от Гелзенкирхен беше свързана с връщането на Бенедикт Хьоведес на тренировка, но той няма да бъде готов за гостуването на “Фоскваген Арена”. Въпреки разочарованието от равенството срещу Дармщад треньорът Андре Брайтенрайтер вярва, че отборът му има качества да се противопостави на “вълците”. “Показахме в Бремен добра игра, също срещу Дармщад беше ОК. Затова отиваме с пълно самочувствие във Волфсубрг. Искаме да вземем нещо от там. Равенство? Не, искаме трите точки”, каза той.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40