В хаоса на последните дни от трансферния прозорец треньорската смяна в Хановер остана на заден план. Но тя е факт– Томас Дол наследи Андре Брайтенрайтен. И ще дебютира още днес– само пет дни след назначението си. При това срещу доста сложен съперник– четвъртият Лайпциг.
Задачата пред Дол е ясна– да измъкне северняците от дъното. И той е оптимист: „Няма нужда от думи, има нужда от работа. Но мисля, че можем да оставим доста отбори зад нас в класирането“. Треньорът обаче призна, че не е имал много време да работи с отбора. „Усещам, че футболистите вярват в себе си. Да, времето беше малко, но настроението е добро. Виждаше се във всичко, което направихме. Пък и да гледаме в момента класирането не е забавно. Трябва да подобрим това“, обясни Дол. 52-годишният треньор остави Валдемар Антон капитан. Въпреки че той е най-младият капитан на тим в Бундеслигата. А пък Михаел Есер ще бъде титулярен вратар. „Няма нужда от драстични промени. Момчетата просто имат нужда от ясни указания. Ясно е, че Лайпциг е фаворит– има по-силен отбор и прекрасни играчи. Но ние трябва да намерим начин да ги спрем“, каза още Дол.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Лайпциг спечели с лекота срещу Фортуна преди седмица (4:0), а и треньорът Рангник може да разчита на възстановения Форсберг и новото попъление Адамс. Брума иВерне обаче са под въпрос– те не тренираха в сряда. Халфът– заради болки в глезена, нападателят– заради настинка. Кампл със сигурност няма да играе, защото е болен от грип. „Томас Дол е прекрасен човек и имам само добри спомени от предишните си срещи с него. За мен е важно срещу Хановер да играем така, както играхме срещу Фортуна. Трябва да бъдем агресивни и бързи. Ако го направим, ще имаме шансда спечелим“, обясни Рангник.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40