В четвъртък, 01.11, от 18:00 ч. в ефира на Евроспорт 1 ще ви покажем двубоя между Далас и Портланд Тимбърс от квалификационната фаза за плейофите на MLS*. Срещата ще коментира Йордан Грозданов.
Далас завърши по разочароващ начин редовния сезон и след като дълго време водеше в класирането на Запад, така и не успя да вземе титлата. Нещо повече - тексасци пропуснаха да се класират поне 2-ри, което щеше да им гарантира място в същинската фаза на плейофите. Тимът на Оскар Пареха е в пълен състав и ще се опита да вземе първа победа след три поредни поражения.
Портланд си осигури преждевременно място в плейофите и в последния кръг на редовния сезон си позволи поражение от Ванкувър. Наставникът Джовани Саварезе направи ротация за двубоя с канадците, за да има свежест за предстоящия сблъсък срещу Далас. Гостите също нямат проблеми с комплектоването на състава си. Любопитен факт е, че техният вратар Джеф Атинела е спасил 76% процента от ударите към неговата врата при гостуванията през сезона и това го класира на трето място по спасявания като гост (в класацията влизат вратари с поне 4 гостувания на сметката си). В същото време обаче, Тимбърс не успяха да спечелят 7 от последните 8 гостувания. Двата мача през сезона между Далас и Портланд завършиха наравно, като последният на „Тойота“ се проведе на 24 март и завърши 1:1.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
*В тези предварителни елиминационни срещи участват отборите, класирали се от 3-то до 6-то място в крайното подреждане на редовния сезон. Кой ще продължи напред се решава в една среща, а домакин е отборът с по-добро класиране в редовния сезон. При равенство в редовното време следват две продължения от по 15 минути и след това евентуално изпълнение на дузпи. Двата отбора победители от предварителните елиминационни срещи се класират за полуфиналите на своята конференция, където ще се срещнат с първите два отбора в класирането на редовния сезон в тяхната конференция.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40