Франкфурт беше на няколко минути от оставане в Бундеслигата и в последните дни трябваше да се пренастрои за нови две изпитания. Домакините ще разчитат на подкрепата на 51 500 зрителина „Комерцбанк арена“, но и на завръщането на капитана и топреализатор Александер Майер след отсъствие от 11 седмици. „Той е здрав и е алтернатива. Сигурен съм, че ще може да помогне. Дали ще играе още от началото ще се изясни в разговор със самия него“, заяви треньорът на домакините Нико Ковач. Все още не е ясно дали ще играе защитникът Марко Рус, който беше диагностициран с тумор.
Хърватският треньор вероятно отново ще заложи на сигурността, както и в последните два мача от редовния сезон. „Първият мач винаги е подвластен на тактиката да не се загуби всичко. Не смятаме, че гостите ще играят нападателно. Щеше да е хубаво всичко да се реши тази вечер, но не съм толкова наивен да го вярвам“, каза още той.
Айнтрахт има 100-процентова успеваемост в плейофите– през 1984 г. срещу Дуисбург и през 1989 г. срещу Саарбрюкен. Нюрнберг обаче също има положителен опит от подобни мачове– срещу Енерги през 2009 г. и в защита на мястото си в елита срещу Аугсбург през следващата година.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Треньорът на Нюрнберг Рене Вайлер вярва във възможностите на своя състав да направи хеттрик. „Изпълнени сме с увереност от изминалия сезон и искаме да поставим черешката на тортата. Приехме, че въпреки впечатляващото количество точки сме трети и сега трябва да се възползваме от новата ситуация“, каза той.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40