Кръгът в Бундеслигата ще мине под знака на голямото дерби на Рур, но все пак, освен Шалке 04 и Борусия Дортмунд, в елита има още 16 други отбора, които се борят за място под слънцето. В петък един срещу друг се изправят два от тези в най-слаба форма - Вердер приема последния Фортуна. И ако за новака не е чудно това, което се случва, то зелените изпаднаха в неочаквана криза. Тимът на Флориан Кофелд няма победа в пет кръга, като загуби последните си три домакинства.
Освен това отборът от Бремен е без трима титулярни защитници – Мойсандер е наказан, Велькович – контузен, а пък Аугустинсон е болен. Това означава, че в центъра ще играят Себастиан Лангкамп и Фрийдл. „Още се чувствам виновен за това, което се случи при загубата с 2:6 от Леверкузен. Когато един до друг играят 30-годишен и 20-годишен футболист, по опитният трябва да показва. Аз не го направих. Сега трябва да се справим по-добре“, каза Лангкамп. „Не мисля, че Велькович ще играе повече през тази година. Ще трябва да се оправяме с това, с което разполагаме“, каза треньорът Кофелд.
За гостите Кан Айхан се завръща в центъра на отбраната. Въпросът пред Фридхелм Функел е обаче дали да използва трима или четирима в защита. Соботка и Хофман обаче все още се възстановяват от травмите си. „Вердер е в слаба форма, но ние знаем на какво е способен съперникът. Това е много, много силен тим. И напоследък губи, макар че не играе никак зле. Все едно има някакъв махмурлук от силното начало на сезона. А и особено в петък вечер, на светлината на прожекторите, Вердер ще е много мотивиран. Трябва да сме много внимателни и концентрирани“, обясни треньорът на гостите Фридхелм Функел.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Историята дава надежда на зелените – тимът от Дюселдорф няма успех в 15 визити тук (11-4-0), като последният успех е през далечната 1977-а.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40