Щутгарт бе големият победител в състезанието на охлювите миналата седмица – тимът спечели точка срещу Вердер. И бе единственият от последната петица, който не загуби. В този кръг обаче Аугсбург вече победи лидера Борусия Дортмунд, а Щутгарт приема Хановер. И нито един от двата тима – 16-и и 17-и в класирането - няма право на грешка. Не че не допускат много такива – все пак това са двата тима с най-слаби защити в елита. Домакините имат две точки повече от северняците и Хановер изглежда обречен – слаба защита и беззъбо нападение. Треньорът на южняците Маркус Вайнцирл ще използва същите актьори, както в мачовете срещу Лайпциг и Вердер. Дидави пък се справи с настинка, за да получи място на резервната скамейка. „Този път няма да е достатъчно само да се защитаваме добре. Мачът ще е по-отворен, ще задържаме повече топката. Трябва да сме по-смели. И ако сме на нивото на показаното срещу Лайпциг или Вердер, ще спечелим. “
Томас Дол ще може да използва наказание в миналия мач Уолъс. Така Бакалорж ще остане резерва. Остржолек обаче е аут с няколко счупени ребра. Така Корб ще се в защитата. Не че това помага – изключвайки успеха над Нюрнберг с 2:0, в другите три мача на Дол начело, тимът записа три загуби с по 0:3. „Цялата седмица се готвехме така, че да имаме шанс в Щутгарт. Срещу Нюрнберг показахме, че знаем какво искаме и как да се борим за него“, обясни Дол. Статистиката е на страната на гостите – четири победи и две ремита в последните шест мача с Щутгарт.
Статистиката между Волфсбург и Вердер е също толкова категорична в полза на единия тим – бременци взеха 16 от последните 18 възможни точки. Вълците обаче са нетипично стабилни и уверени и играят със завидна лекота. Те са в серия от три победи и равенство и при нов успех ще се доближат само на две точки от четвъртия Борусия Мьонхенгладбах. Мехмеди вкара два гола на Гладбах, но най-вероятно ще остане пак резерва.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Вердер може да е без контузения Баргфреде. Ако той не е готов, вместо него ще играе Шахин. „Истина е, че и аз съм леко недоволен от резултата в последния кръг. Но аз обичам това усещане – нямаме загуба от два месеца и половина и всички са недоволни. Това те мотивира. Искаме да играем все по-добре и по-добре. И ако го направим, ще е супер“, обясни треньорът Флориан Кофелд.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40