За първи път от пет години насам феновете в МLS ще имат възможност да се насладят на сблъсък вплeйофите между съперниците от Каскадия - Портланд Тимбърс и Сиатъл Саундърс. Това последно за 2018 година най-голямо дерби във футбола в САЩ ще определи единия от участниците във финала на Западната конференция.
Портланд елиминира Далас в предварителния мач от плейофите след като постигна 2:1 в Тексас с двата гола на Диего Валери и ще посрещне Сиатъл в първия мач, тъй като е с по-ниско класиране в редовния сезон.
С 12 победи от последните 14 мача Сиатъл стигна до второто място в класирането на редовния сезон, което даде директно класиране за полуфиналите на плейофите, но и осигури участие на Саундърс в турнира на Шампионската лига на КОНКАКАФ.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Тимбърс спечелиха две от трите дербита на Каскадия през тозисезон(една победа у дома и идна като гост), но загубиха последното като домакин, след като Хулио Касканте си отбеляза автогол за загубата с 0:1 на 27 август. Това бе и първа победа за Сиатъл в града на розата от 2014 година насам.
Домакините не могат да разчитат на Ларис Мабиала, който бе изгонен срещу Далас с червен картон половин час преди края. Тъкмо той вкара два гола във вратата на Сиатъл за победата на Портланд в града на Джими Хендрикс с 3:2 на 30 юни. Сиатъл няма особени проблеми при комплектованетона състава си за вълнуващия мач.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40