Домакинствата се превърнаха в основен източник на точки за Фрайбург, като на собствен терен тимът на Кристиан Щрайх спечели 10 от 11-те в актива си. В миналия кръг бе победен Майнц 05, а в герой се превърна Флориан Кат, който се разписа точно четири минути след като влезе като резерва. Колкото и силно да е желанието на Кристиан Щрайх да заложи на непроменен състав, това няма как да се случи, след като младежкият национал на Германия Марк Оливер Кемпф получи ново мускулно разкъсване в бедрото и ще отсъства до края на годината. За мястото му в тройката в центъра на защитата Щрайх ще избира между Чаглар Сьоюнджю, Филип Линхарт и Кейлъб Станко.
Георг Нидермайер и Мануел Гулде подновиха тренировки в хода на седмицата, но едва ли ще попаднат в групата, а твърдо аут са Онур Бюлут, Александър Игньовски, Флориан Нидерлехнер, Майк Франц и Амир Абраши.
Хамбургер пък пристига със самочувствие от гръмкото 3:0 над четвъртия от миналия сезон Хофенхайм, но и с надеждата да спре лошата серия навън, където натрупа пет поредни загуби. Всъщност, последният успех на северняците като гост бе петъчен, в началото на втория кръг, когато бе надигран Кьолн.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
През седмицата се вдигна шум, че трябва да се иска специално разрешение за Ян-Фите Арп да играе в двубоя, тъй като по закон непълнолетните не могат да работят след 20:00 часа германско време. Но историята познава вече един прецедент в Бундеслигата – с Юлиан Дракслер, така че няма да има никаква пречка и за Арп. Разбира се, Маркус Гисдол може да избира още между Боби Ууд и завръщащия се Андре Хан за атаката на своя тим. Албин Екдал и Сеад Салихович подновиха тренировки, само че наставикът на Хамбургер ще изчака до последно, за да реши каква роля ще имат те в двубоя.
Освен негативната си поредица като гост, HSV ще пробва да развали и друга неуспешна серия – северняците имат едва един успех срещу Фрайбург, откакто Кристиан Щрайх е начело на клуба от „Шварцвалд”, като записаха три загуби, а останалите пет срещи завършиха наравно.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40